Täytelähettimet parantavat tv-vastaanottoa itärajalla

Sivustoa
		sponsoroi SatShop.fi

ankkanator

Huoltovalikon jäsen
Sijainti
saimaa
Täytelähettimet parantavat tv-vastaanottoa itärajalla

Televisiolähetysverkko täydentyy A- ja B-kanavanippujen kannalta tämän kesän aikana vielä muutamalla jo viime vuoden aikana sovitulla täytelähettimellä Suomen raja-alueilla, ilmoittaa maanpäällistä tv-verkkoa hallinnoiva Digita.

Digitan mukaan sopu Suomen ja Venäjän välisissä neuvotteluissa digitaalisen televisioverkon asemien taajuuksien käytöstä maiden raja-alueilla mahdollistaa täytelähettimien rakentamisen ja käyttöönoton.

Taajuusluvan saivat Suomussalmen Hossan ja Myllylahden täytelähettimet sekä Kuhmon Haukelan täytelähettimet. Taajuuslupaa odottavat vielä Utsjoen Nuvvus sekä Inarin Näätämön ja Sevettijärven täytelähettimet, joiden osalta Viestintävirasto sopii taajuuskoordinoinnista Norjan kanssa.

Suomussalmen Hossan ja Myllylahden täytelähettimet sekä Kuhmon Haukelan täytelähettimet on sijoitettu alueelle, joissa ei ole aiemmin ollut analogista alilähetintä. Utsjoen Nuvvus sekä Inarin Näätämön ja Sevettijärven täytelähettimet korvaavat entiset analogiset alilähettimet. Täytelähetinpaikkojen valinta on tehty yhteistyössä televisioyhtiöiden kanssa.


lähde : Digita / Digitoday
 
Takaisin
Ylös