Apua kaivataan Enigma2-boksien etäkäytöstä

Sivustoa
		sponsoroi SatShop.fi

VJumpe

Huoltovalikon jäsen
Enigma2-boksien etäkäytöstä on keskusteltu useammassakin foorumin ketjussa, mutta niiden perusteella en omiin kysymyksiini kuitenkaan onnistunut löytämään vastausta. Olen siis harkitsemassa Enigma2-boksin hankintaa kaapeliverkkoon (esim. Vu+ Uno 4K SE UHD) rikkoontuneen Topfieldin tilalle. Ja olisin kiinnostunut, minkälaisia mahdollisuuksia laite antaa sen etäkäyttöön. Jonkinlainen unelma olisi oma "Elisa Viihde" -tyyppinen ratkaisu, jossa pystyisin etänä sekä ajastamaan tallennuksia että katsomaan niitä muilla televisioilla (vaikkapa Chromecastin ja Android-kännykän avulla). En tiedä, onko tämä alkuunkaan mahdollista, mutta juuri sen takia tänne tulin kyselemään. Seuraavassa jotain ajatuksia ja tietoja:

- Laajakaistana minulla on taloyhtiön Telian kiinteä laajakaista, jossa minulla on päätelaitteena Telian tarjoama VDSL2-modeemi/langaton tukiasema. En tiedä, vaaditaanko etäkäyttöön liittymältä jotain erityistä.

- Sen olen keskusteluista ymmärtänyt, että turvalliseen etäkäyttöön tarvitaan vpn-serveri. Tällaisen olen valmis hankkimaan (mikäli laitteistoni ei siihen jo kykene). Ilmeisesti suhteellisen monet langattomat tukiasemat tukevat tätä (entä mesh-ratkaisut?).

- Kuinka hankalaa tällaisen järjestelmän pystyynlaittaminen on? Ja kuinka toimintavarma se on? Mikäli tämä hirvittävän hankalaksi menee, niin sitten saatan ostaa vain uuden Topfieldin (tai vastaavan) tai siirtyä Elisa Viihteen käyttäjäksi.
 
Ylös