Dvd-nuuskijat mitaloitiin Malesiassa!

Sivustoa
		sponsoroi SatShop.fi

ankkanator

Huoltovalikon jäsen
Sijainti
saimaa
Dvd-nuuskijat mitaloitiin Malesiassa!

[YÖ"UUTINEN"]
Dvd-levyjen etsintään erikoistuneet koirat Lucky ja Flo vastaanottivat mitalit Malesian hallitukselta. Koirien hajuaisti on johtanut jo 26 piraatin pidätykseen.

Mustat labradorit Lucky ja Flo lienevät ensimmäiset eläimet, jotka saivat mitalit erinomaisesta työstä laittoman kopioinnin vähentämiseksi.

Kaksikko on koulutettu etsimään piraattien kätkemiä dvd-levyjä. Ne pystyvät haistamaan dvd-valmistuksessa käytettyjä kemikaaleja, mutta eivät sentään erota aitoa ja piraatti-dvd:tä.

Puolen vuoden työrupeamansa aikana kaksikko on haistanut kuuden miljoonan dollarin arvosta laittomasti kopioituja dvd-levyjä. Malesian viranomaiset ovat löytäneet tänä vuonna yhteensä 2,7 miljoonaa laitonta levyä, joista Luckyn ja Flon osuus on kaksi miljoonaa.

Kaksikon lähetti Malesiaan elokuvatuottajien järjestö MPAA. - Olemme ylpeitä Luckystä ja Flosta, johtaja Dan Glickman totesi AFP:lle.

Koirien tuottama harmi oli piraateille niin suurta, että maaliskuussa rikolliset Johorin osavaltiossa lupasivat koirista 28 000 dollarin tapporahan.

Kolmevuotiaat koirat ovat alun perin Pohjois-Irlannista. Ensimmäiset merkit Luckyn erityisosaamisesta paljastuivat, kun omistaja antoi Luckyn pois: koira pureskeli aivan liian paljon kenkiä ja huonekaluja. Lucky lähetettiin kenneliin, jossa Flota koulutettiin noutamaan sorsia kaislikosta, kouluttaja Mike Buchan totesi.

- Kaksikko todennäköisesti työskentelee kymmenvuotiaiksi asti. Sen jälkeen kouluttajat varmaan adoptoivat ne, hän sanoi.

Lucky ja Flo lähtevät piakkoin takaisin Yhdysvaltoihin. New Yorkin jälkeen MPAA vie koiransa Toronton filmifestivaaleille.
 
Takaisin
Ylös