Digita aloittaa antenniverkon hdtv-testauksen jo heinäkuussa (pääkaupunkiseudulla)

Sivustoa
		sponsoroi SatShop.fi

ankkanator

Huoltovalikon jäsen
Sijainti
saimaa
Digita aloittaa antenniverkon hdtv-testauksen jo heinäkuussa (pääkaupunkiseudulla)

Digita välittää antenniverkossa Ylen tarjoamat teräväpiirtolähetykset Pekingin olympialaisista pääkaupunkiseudulla koelähetyksinä. Ennen olympialähetysten alkamista Digita lähettää verkossaan testisignaalia 14. heinäkuuta alkaen.

Kyseessä on koelähetys, jossa Digita välittää teräväpiirtolähetykset salaamattomana antenni-tv-verkossa. Pekingin olympialähetykset alkavat 8. elokuuta 2008 ja ne kestävät kaksi viikkoa.

- Tämän kokeilun kautta varmistamme, että myös antenni-tv-verkko on valmis teräväpiirtolähetyksiin nopeasti, sanoo Digitan liiketoimintajohtaja Timo Kiiskinen.

Ennen olympialähetysten alkamista Digita lähettää verkossaan testisignaalia 14. heinäkuuta alkaen. Lähetyksiä testataan 3. elokuuta asti.

Digitan mukaan urheilulähetyksissä teräväpiirrosta on hyötyä, koska hdtv-lähetykset (High Definition Television) voivat olla lähes viisi kertaa tarkempia kuin nykyiset sd-lähetykset (Standard Definition).

Digitan hdtv-lähetysstandardina on 720p, joka lomitttamattomana on 1280 x 720 kuvapistettä. Toinen standardi on lomitettu 1080i, jossa on 1920 x 1080 kuvapistettä.


Sopiva digisovitin tarvitaan

HDTV-signaalissa käytetään Mpeg4-pakkaustekniikkaa. TV-kuvan vastaanottaminen kodeissa hd-tasoisena vaatii HDTV:tä tukevan television tai digisovittimen.

Digita korostaa, että hd-vastaanotto koelähetyksen aikana vaatii integroidun vastaanottimen tai digisovittimen, joka tukee hd-lähetysten teknisiä vaatimuksia. Tavallisella digilaitteella katselu ei onnistu.

Tällä hetkellä lähetyksiä voidaan seurata ainakin useilla Sonyn tv-malleilla, joihin on integroitu hd-vastaanotin, sekä Canal Digitan kombobokseilla, jotka ymmärtävät sekä antenni- että satelliittopohjaisia teräväpiirtolähetyksiä.

Digita selvittää, että myöhemmin käynnistyvä kaupallinen hd-jakelu ja erityisesti maksullisten tv-palveluiden käyttö saattaa edellyttää lisää sisällön suojausmekanismeja vastaanottimiin. Tällaisia vastaanottimia ei Digitan mukaan ole Suomen markkinoilla vielä saatavilla.

Hd-lähetysten vastaanottoon tarvitaan vhf-antenni. HD-koelähetykset Pekingin olympialaisista lähetetään vhf-taajuuksilla kanavalla 8. Vhf-antennin vahvistus on tyypillisesti 7 - 13 dB.
VHF-antenneissa dipolin leveys on noin 70 cm. Dipoli on antennin osa, johon antennikaapeli kytketään.

Kokeilussa hd-kuva näkyy Digitan mukaan Espoossa, Helsinkissä, Inkoossa, Kauniaisissa, Kirkkonummella, Lohja, Nurmijärvellä, Siuntiossa, Tuusulassa, Vantaalla ja Vihdissä.


Tekniset ominaisuudet:

Kuvan koodaus: MPEG4 layer 10 H.264
Kuvaformaatti: 1280 x 720p
RF-parametrit: DVB-T -standardin ja Digitan UHF-verkon mukaiset
Lähetinasema: Espoo
Kanava: VHF-kanava 8 (184,5 MHz), jolla kaistanleveys 7 MHz

http://www.digitoday.fi/files/200_Antennihdtv.jpg
Tällaisella tv-antennilla voidaan Digitan mukaan vastaanottaa teräväpiirtolähetyksiä



lähde : Digitoday / Digita
 

xxx

Rekisteröimätön kävijä
Sinun tulee rekisteröityä nähdäksesi muutakin kuin ensimmäisen viestin sisältö.
 

Hensu

Valvoja
Sijainti
Lappeenranta
Laitteisto
Vu+ Duo2 kaapelissa OpenATV
Sinun tulee rekisteröityä nähdäksesi muutakin kuin ensimmäisen viestin sisältö.
 
Takaisin
Ylös