Ylen TV1 noussut katsotuimmaksi kanavaksi

Sivustoa
		sponsoroi SatShop.fi

ankkanator

Huoltovalikon jäsen
Sijainti
saimaa
Ylen TV1 noussut katsotuimmaksi kanavaksi

Yleisradion TV1 on noussut niukasti Suomen katsotuimmaksi kanavaksi. Finnpanelin eilen julkistaman tv-mittaritutkimuksen mukaan TV1:n katsojaosuus on ollut digitelevisioon siirtymisen jälkeen tasan 25 prosenttia.

Syyskuun alussa alkaneen digiajan suurin menettäjä on ollut aikaisemmin katsotuin kanava MTV3. Sen katsojaosuus on pudonnut 30 prosentista 24 prosenttiin. Ylen TV1:n nousu on ollut prosenttiyksikön luokkaa aikaisemmasta.

Kaikkiaan digiaika on lisännyt pienten ja vähentänyt suurten kanavien katsojaosuuksia. Television katsominen myös jakaantuu aikaisempaa useammalle kanavalle, mutta television katseluun käytetty kokonaisaika on pysynyt lähes samana.

Alkuvuonna suomalainen katsoi televisiota keskimäärin 3 tuntia 13 minuuttia päivässä, mikä on kaksi minuuttia enemmän kuin viime vuoden alussa. Katseluaika lisääntyi 10 minuuttia, jos mukaan otetaan myös tallentavalta digiboksilta katsotut ohjelmat ja sellainen televisionkatselu, joka ei ole tapahtunut kotona. Tallentaville digibokseille otetaan Finnpanelin mukaan eniten ulkomaisia sarjoja, viihdeohjelmia ja elokuvia, ja tallentavan digiboksin ohjelmia katsotaan eniten sunnuntaisin.

Finnpanel on verrannut katsojaosuuksissa kahta ajanjaksoa, joista toinen ulottuu viime vuoden syyskuusta tämän vuoden helmikuun lopulle ja toinen vuoden 2006 syyskuusta viime vuoden helmikuuhun.


lähde : STT/MTV3
 
Ylös