Yle tarjoaa "Muukalaisia 1808 - 2008" -sarjaa teräväpiirtona netissä

Sivustoa
		sponsoroi SatShop.fi

ankkanator

Huoltovalikon jäsen
Sijainti
saimaa
Yle tarjoaa "Muukalaisia 1808 - 2008" -sarjaa teräväpiirtona netissä

Ylen tarjoamat yllätykset teräväpiirron ja internet-jakelun osalta ovat saaneet yhden lisäyksen, kun FST5:n syksyn 2008 uutuussarja Muukalaisia 1808 - 2008 (Främlingar 1808 – 2008) ilmaantuu ilmaiseksi nettiin kaikkien katsottavaksi teräväpiirtoversiona.

Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun YLE tarjoaa HD-videota netissä, ja toivottavasti kokeilu ei jää ainoaksi kerraksi, kun kuluttajat pääsevät nauttimaan kotimaisen TV-kanavan antimista netin kautta teräväpiirtomuodossa.

Yle tarjoaa teräväpiirtovideoita 720p-resoluutiolla WMV-muodossa. Tarjolla on kahta eri bitratea (6000 kbps ja 1700 kbps), joista varsinkin ensimmäinen tarjoaa kuvanlaadullisesti erinomaisen katseluelämyksen niillä tietokoneilla, jotka jaksavat toistaa videota ilman nykimistä ja jotka ovat tarpeeksi nopean internet-yhteyden ääressä, sillä Yle tukee virallisesti vain streaming-tekniikkaa eli suoratoistoa, joten jaksoja ei voi ladata ainakaan virallisesti talteen kiintolevylle paikallista katselua varten.

Teräväpiirtoversioiden ohella tarjolla on myös 512x288- ja 320x180-resoluution videot niille, joita teräväpiirto ei kiinnosta tai joiden internet-yhteys on liian hidas teräväpiirtovideoiden suoratoistoon.

Sarjan ensimmäinen jakso näytetään tänään FST5-kanavalla kello 21.50, ja ensimmäisen jakson teräväpiirtoversion pitäisi ilmaantua nettikatseluun vielä tämän illan aikana. Sivustolta voi kuitenkin katsoa jo kaikkien kymmenen jakson trailerit ennakkoon. Videot eivät valitettavasti ole tekstitetty suomeksi, joten ruotsin osaaminen on eduksi sarjaa seuratessa.


lähde : Afterdawn
 
Ylös