Yle taipui tv:n tekstitysmuutokseen

Sivustoa
		sponsoroi SatShop.fi

ankkanator

Huoltovalikon jäsen
Sijainti
saimaa
Yle taipui tv:n tekstitysmuutokseen

Digibokseille ajetaan jatkuva tekstitystieto

YLE parantaa digitaalisten televisiokanavien tekstitystä, joka on aiheuttanut osalle käyttäjistä ongelmia. YLE on tähän asti pitänyt kiinni siitä, että sen käyttämä tekstitys on edistyksellinen ja standardien mukainen ja vika on ollut digibokseissa.

YLE sanoo vastaavansa nyt katsojien palautteeseen ja muuttavansa tekstitystekniikkaa maanantaista alkaen. TV2:lla muutos tapahtuu kolme päivää myöhemmin, 15. marraskuuta.

Yle muuttaa tekstitystä siten, että kanavilla jatketaan digitaalisen tekstityksen käyttöä, mutta pääkielen tekstitystieto pidetään käytössä kiinteästi.

Tämä tarkoittaa sitä, että ohjelman vaihtuessa tieto tekstityksestä ei missään vaiheessa katkea tai muutu. Se vähentää Ylen mukaan merkittävästi häiriöiden mahdollisuutta. Käytännössä hyöty on se, että eräiden ohjelmien alussa esiintynyt tekstitysviive poistuu. Myös tallentavien digilaitteiden tallenteiden tekstityshäiriöt poistuvat.

Yle sanoo seuraavansa uudistuksen toimivuutta tiiviisti.

Uudistukset otetaan käyttöön lähetystoiminnassa. Katsojan ei tarvitse tehdä laitteelleen mitään lisäasetuksia. Muutos tehdään samassa yhteydessä kun Digita Oy tekee muitakin digi-tv:n muutostöitä. Muutos aiheuttaa mahdollisesti lyhyitä katkoksia Ylen digi-tv -palveluihin.

Yle käyttää digi-tv-lähetyksissään digitaalista tekstitystä, joka on erilainen kuin perinteinen poltettu tekstitys. Digitaalinen tekstitys lähetetään erillisenä tietovirtana kuvan ja äänen rinnalla. Tämä tekniikka mahdollistaa käyttäjille hyödyllisiä tekstityspalveluita. Suurin osa laitteista toimii moitteettomasti, mutta osassa digivastaanottimia tekstitys ei ole toiminut virheettömästi.

*************
ankkanator: hieno paniikkiratkaisu. :p
 

Mikko-vaari

Huoltovalikon jäsen
Sijainti
Espoo
Laitteisto
Sony KD-49XD8305; Wave Frontier 90; VU+ Solo SE
Sinun tulee rekisteröityä nähdäksesi sivuston sisältöä.
 

Raitsa

Ylläpitäjä
Ylläpitäjä
Sijainti
Turku
Laitteisto
Nvidia Shield + Synology NAS DS218+ LG B6 OLED 55" + Genelec
Sinun tulee rekisteröityä nähdäksesi sivuston sisältöä.
 

mphumax

Vahvasti satelliittien vaikutuksen alaisena
Sijainti
Tampere
Laitteisto
Technomate nano 3T+Jaeger Vbox-II +1.8 m primefocus
Octagon sf4008 s2x
Triax TD-110 +moteck sg-2100A
AZBOX PREMIUM HD E2
DrHD F15
Mystique SaTiX-S2 Sky V2 USB
Epson EMP-TW600 Onkyo TX-SR309+ JBL scs178
Sinun tulee rekisteröityä nähdäksesi sivuston sisältöä.
 
Ylös