Yle Extran ohjelmisto vähin äänin alas kesäksi

Sivustoa
		sponsoroi SatShop.fi

ankkanator

Huoltovalikon jäsen
Sijainti
saimaa
Yle Extran ohjelmisto vähin äänin alas kesäksi

Keväällä lanseeratulla kanavalla on luvassa sisällöllistä ohjelmaa seuraavan kerran elokuun loppupuolella.

Ylen digitaalinen Extra-kanava on viettänyt pitkää kesälomaa vähin äänin. Euroviisujen ja jääkiekon MM-kisojen alla komeasti lanseeratun kanavan tarjonnan piti olla konserttitaltiointien ja suorien urheilulähetysten juhlaa. Kesällä ohjelmistossa on kuitenkin ollut vain testikuvaa ja taustakuva-tyyppistä Mielensäästäjät-ohjelmaa.

Kanavapäällikkö Tarmo Kivikallion mukaan Extran kesäohjelmisto on ajettu alas taloudellisista syistä ja siksi, ettei kesällä ole paljon katsojia.

- Teimme tietoisen ratkaisun vetää kesän ohjelmisto alas, koska meillä ei ollut halua eikä mahdollisuuksiakaan sitä tarjota. Nyt olemme niin sanotussa kahden startin ohjelmassa, mikä on tietysti hieman epämiellyttävä, Kivikallio sanoo.

Yle Extra alkaa taas lähettää oikeata ohjelmaa elokuun 20. päivä. Kanava on saanut jonkin verran palautetta ja kyselyjä katsojilta, jotka ovat ihmetelleet ohjelmavirran yllättävää tyrehtymistä.

- Olen vastannut henkilökohtaisesti lähes jokaiseen sähköpostiin, jossa on ollut lähettäjän osoite. Yleensä ihmiset ovat ymmärtäneet, kanavapäällikkö kertoo.

Haussa saippuasarja Kaukoidästä
Syksyllä Extralla nähdään muun muassa musiikki- ja popkulttuuriohjelmia, konsertteja, sarjoja ja urheilua. Kanava lähettää kotimaisia ja ulkomaisia livetaltiointeja lähes joka arkipäivä. Ulkomaisista artisteista ohjelmassa on isojen tähtien, kuten Foo Fightersin ja Beyoncen konsertteja. Kotimaasta näytetään myös vähemmän tunnettujen nimien esityksiä.

Kesän espanjalaissarjan Serranon perheen saaman suosion innoittamana myös Extra on ryhtynyt etsiskelemään sarjoja englanninkielisen valtavirran ulkopuolelta.

- Esimerkiksi Kaukoidässä tuotetaan paljon sarjoja. Haaste on löytää sieltä joukosta se helmi, Kivikallio sanoo.

Urheiluohjelmissa TV2 on edelleen Yleisradion pääkanava. Extra tarjoaa kuitenkin penkkiurheilijalle mahdollisuuden nähdä jääkiekon Karjala-turnauksen ottelut suorina.
 
Ylös