Yle avaa kännykkä-tv-lähetyksiä – ensin ilmaiseen kokeiluun

Sivustoa
		sponsoroi SatShop.fi

ankkanator

Huoltovalikon jäsen
Sijainti
saimaa
Yle avaa kännykkä-tv-lähetyksiä – ensin ilmaiseen kokeiluun

Digita ja Yleisradio yrittävät selvittää kuluttajien kiinnostusta mobiili-tv-lähetyksiin lisäämällä ainakin heinäkuun loppuun asti tarjontaan Ylen radio- ja tv-sisältöä. Samanaikaisesti toteutetaan käyttäjäkysely.

Kännykkä-tv:ssä (dvb-h) tarjotaan Ylen tv-kanavista TV1:n ja YLE TV2:n kotimaiset sisällöt, ja radiokanavista YleX ja Radio 1 heinäkuun 2009 loppuun saakka. Yleisradion tv-ohjelmajohtaja Olli-Pekka Heinosen mukaan lähetyksiä voidaan jatkaa myöhemminkin, jos asiasta päästään sopuun operaattoreiden kanssa.


Kokeilu on osa liikenne- ja viestintäministeriön hanketta, jolla yritetään pelastaa dvb-h-lähetykset. Kaupallisten lähetysten alkaminen on viivästynyt toista vuotta laitteiden puuttumisen, tekijänoikeuskorvausten ja verkkovuokrien neuvotteluiden kangerrellessa.

Digita arvioi, että dvb-h-verkon kuuluvuusalueella on kuitenkin jo kaksi miljoonaa ihmistä.

Mobiili-tv:ssä näkyvät ennestään vain MTV3 ja The Voice sekä kolme radiokanavaa Iskelmä, Radio Nova ja The Voice. Nelonen ehti jo aloittaa lähetyksensä, mutta lopetti ne myöhemmin. Katsojia oli vähän, eikä Nelonen halunnut maksaa Digitalle lähetyskorvauksia.

Digita ja tv-kanavat käyvät neuvotteluja palvelun kaupallistamisesta, jolloin siihen tulisi liittymismaksu.Laitekantaa laajennetaan lisälaitteella
Laitetarjonta laajenee Nokian erillisellä dvb-h-sovittimella, joka toimii useiden puhelinten kanssa.Suomeen on tarjolla vasta kolme dvb-h-kännykkää, Noka N77, N92 ja N96. Tilannetta yritetään nyt parantaa kännykän kanssa erikseen käytettävällä dvb-h-vastaanottimella Nokian SU-33W-lisälaitteen avulla.

Laite toimii N85-, N79-, E75- ja N73-puhelimilla, myöhemmin myös Nokia 5800 Xpressmusicin ja N97:n kanssa.lähde : Tietokone.fi
 
Ylös