Windows-digiboksi yrittää olohuoneisiin

Sivustoa
		sponsoroi SatShop.fi

ankkanator

Huoltovalikon jäsen
Sijainti
saimaa
Windows-digiboksi yrittää olohuoneisiin

Microsoft, Moretv Nordic ja Yleisradio tuovat yhteistyössä markkinoille antenni- ja kaapeli-tv-verkkoihin digiboksin, joka tukee myös netti-tv-striimejä internetistä. Tässä vaiheessa internetistä tarjotaan lähinnä Yle Areenan palveluita, mutta valikoimiin on luvassa ainakin videovuokrausta ja elokuvatrailereita.

Medionin uusi laite on pohjimmiltaan digiboksi, mutta se tuo internetyhteyden kautta myös lisäsisältöä olohuoneeseen. Tavoite on tuoda lisää vapautta television katseluun.

"Kodeissa on totuttu television tuomaan aikatauluun. Puoli yhdeksän uutiset, lapset nukkumaan, rauha ja elokuva alkaa. On luotu sellainen ympäristö, jossa toimitaan median ohjaamana", sanoi Suomen Microsoftin toimitusjohtaja Ari Rahkonen. Rahkonen arvioi, että netti-tv-boksi vie kehitystä eteenpäin.

Ari Rahkonen sanoi, etttä netti-tv tulee nyt aiempaa helpommin olohuoneisiin.Moretv:tä Pohjoismaissa edustavan Connect Television Groupin toimitusjohtaja Jouni Weckman sanoi, että Windows CE on sulautetuista kotilaitteiden ympäristöistä helppokäyttöisin. "Oleellista on se, että tuomme tietokoneesta tutut ominaisuudet yhteen laitteeseen. Tämä tarjoaa selkeästi lisää helppokäyttöisyyttä ja ajansiirtoa, ja vain yhden kaukosäätimen olohuoneeseen", totesi Weckman.

Laite tukee Windows Playerin verkkojakoa, eli esimerkiksi musiikit ja videot pystyy toistamaan televisiossa pc:ltä haettuna. Tämä toimii formaattien kanssa, joita Microsoftin mediasoitin tukee.

Uuden 250 gigatavun kiintolevyllä varustetun boksin hinta-arvio on 595 euroa, ja siitä tulee saataville niin antenni- kuin kaapeli-tv-verkkojen mallit (dvb-c ja dvb-t). Nämä eivät kuitenkaan ole yhdessä ja samassa laitteessa. Laitteen arvioidaan tulevan saataville jo toukokuussa.

Boksissa ei myöskään ole hdmi-liitäntää tai teräväpiirtotasoisten digi-tv-lähetysten tukea.

"Videoiden kehittymisessä on ollut kiinnostavaa katsoa sitä, että niin kauan kuin uutiset ovat suosituinta sisältöä, tietää että ollaan pioneerivaiheessa. Siinä vaiheessa kun muu ohjelmatarjonta lähtee kasvamaan, muukin toiminta kasvaa. Meillä Areenassa suosituinta sisältöä ovat draama, lastenohjelmat ja oikeastaan ihan muu kuin uutiset", sanoi Ylen uusien palveluiden päällikkö Jari Lahti.


Netti-tv-ohjelmia kaukosäätimellä

Esimerkkinä netti-tv:n mahdollisuuksista Jari Lahti mainitsi Pekingin olympialaiset, joita monet eivät pysty aikaeron ja esitysaikojen takia seuraamaan suorina. Netistä sisältöä voidaan tarjota tallenteina ja suorana – ja uuden boksin myötä suoraan olohuoneen sohvalle.

"Nyt rupeaa olemaan internetin käytettävyys kaukosäätimellä siinä vaiheessa, että voi uskoa käyttötottumuksissa tapahtuvan muutosta", ylisti Jari Lahti uuden boksin käyttöliittymää.

Myöhemmin tänä vuonna mukaan tulevat Yle Areenan lisäksi vuokraelokuvat, joita tarjotaan yhteistyössä kotimaisen tai pohjoismaisen kumppanin kanssa.

Muutaman euron kuukaudessa maksavana lisäpalveluna boksiin ovat tulossa myöhemmin etäajastukset, katseluvinkkejä ja yhteistyössä Nokia Siemensin kanssa kehitetty "oppiva tallennus", jonka pitäisi tunnistaa perheen katselutavat ja osata tämän pohjalta esimerkiksi automaattisesti tallentaa suosikkisarjat.


lähde : Tietokone
 

mphumax

Vahvasti satelliittien vaikutuksen alaisena
Sijainti
Tampere
Laitteisto
Technomate nano 3T+Jaeger Vbox-II +1.8 m primefocus
Octagon sf4008 s2x
Triax TD-110 +moteck sg-2100A
AZBOX PREMIUM HD E2
DrHD F15
Mystique SaTiX-S2 Sky V2 USB
Epson EMP-TW600 Onkyo TX-SR309+ JBL scs178
Sinun tulee rekisteröityä nähdäksesi sivuston sisältöä.
 

Ryp

Huoltovalikon jäsen
Sinun tulee rekisteröityä nähdäksesi sivuston sisältöä.
 
Ylös