Winamp jää historiaan

Sivustoa
		sponsoroi SatShop.fi

Raitsa

Ylläpitäjä
Ylläpitäjä
Sijainti
Turku
Laitteisto
3 * Nvidia Shield + Synology NAS DS218+ LG 77CX6LA + Genelec + RasPi/Moode + Adam T5V + T7V + T10S - ArcoLinux
http://muropaketti.com/winampin-historia-tulossa-tiensa-paahan

Varmasti suurin osa Muropaketin lukijoista on ainakin jossain vaiheessa käyttänyt Winamp-mediasoitinta, mutta nyt sen historia on tulossa tiensä päähän. 2000-luvun alussa suurinta suosiota nauttinut Winamp on sittemmin jäänyt tausta-alalle ja varsinkin iTunesin kaltaiset monipuolisemmat ratkaisut ovat vieneet siltä käyttäjiä. Nyt Winampin sivuilta löytyy tiedote, jonka mukaan sen tuki tullaan lopettamaan.
”Winamp.com ja siihen liittyvät webbipalvelut eivät ole saatavilla joulukuun 20. päivän jälkeen. Winamp-mediasoittimien latausmahdollisuus poistuu, joten ladatkaa viimeisin versio ennen kyseistä päivämäärää. Release Notes -tiedotteesta löytyvät tiedot parannuksista tähän viimeiseen versioon. Kiitos Winamp-yhteisön tukemisesta yli 15 vuoden ajan.”, kerrotaan Winampin sivuilla.

Tänään julkaistun 5.66-versiollisen PC-version ohella Winamp on saatavilla Linuxille ja ensimmäinen OS X -beetaversio julkaistiin vuonna 2011 ja Android-versio vuonna 2010. Winamp on nykyään AOL:n omistuksessa, mutta yritys ei ole paljastanut virallisia finanssitilastoja Winampin osalta. Entisen työntekijän mukaan Winampin liikevaihto on vuositasolla noin kuusi miljoonaa dollaria.

Ensimmäinen Winamp-versio julkaistiin vuonna 1997 ja sen kehityksestä oli vastuussa Justin Frankel ja Dmitry Boldyrev. Winampin kehityksen takana ollut Nullsoft myytiin AOL:lle vuonna 1999 80 miljoonalla dollarilla. Suositun 2.x-version jälkeen Winampista julkaistiin 2002 kolmosversio, joka ei kuitenkaan missään vaiheessa saanut kuluttajien suosiota puolelleen. Seuraavana vuonna julkaistu Winamp 5 yhdisti 2- ja 3-versioiden hyvät puolet yhteen.
 
Ylös