Vu+ Duo2 jäätyy totaalisesti

  • Viestiketjun aloittaja pho
  • Aloituspäivämäärä
Sivustoa
		sponsoroi SatShop.fi

pho

Huoltovalikon jäsen
Sijainti
Joensuu
Laitteisto
Vu+ Duo2
Olen hankkinut useita digibokseja vuoden 2008 jälkeen, jolloin tv-lähetykset muuttuivat digitaalisiksi. Pisimmillään niiden elinikä on ollut 3-4 vuotta, sitten kaput (sitä ennen kaikenlaisia alati lisääntyviä toimintahäiriöitä). Netistä lukemalla on selvinnyt ihan laitekohtaisesti mikä on todennäköisin syy kyseisen laitteen eliniän loppumiseen (esimerkiksi paskat konkat - toisin sanoen tahallinen laitteen vanhentaminen). Kyllästyin 2016 tähän ostorumbaan ja hankin SatShopista vähän arvokkaamman laitteen, jonka ei pitäisi hajota ihan noin nopeasti.

Nyt (vajaan 4 käyttövuoden jälkeen) tämäkin laite on alkanut sekoilemaan. Vu+ 2Duo on viimeisen viikon aikana "jäätynyt" totaalisesti. Toisen kerran StandBy-tilassa, niin että vain kylmäbuuttaus herätti sen henkiin. Toisen kerran Virransäästötilassa, jolloin edes virtakytkimen kääntämiseen se ei reagoinut millään tavalla. Piti irrottaa virtajohto verkosta. Nämä hyytymiset tapahtuivat siis ihan itsekseen. En tehnyt boksissa silloin yhtään mitään. Tuossa StandBy-tilassa myös laitteen kello jäi osoittamaan hyytymishetkeä. Joko tämäkin laatikko alkaa olla kierrätysvaiheessa? Kerran sattui myös niin, että kaikki samana päivänä tekemäni tallenteet näkyivät valikossa kahteen kertaan. Ensimmäinen oli 0 min kestävä ja toinen se varsinainen, joka toimi. Tätä ennen ei ole ollut yhtä kovalevyongelmaa (ei digiboksista johtuva vika) ja omia (itse aiheutettuja) "vikoja" kummempia häiriöitä.

On se kumma, että nämä digiboksit eivät kestä normaalikäyttöäkään muutamaa vuotta kauemmin. Maksaisin laitteesta mieluusti enemmän, jos jostain saisin kunnon komponeneteilla varustetun. Liekkö noita edes olemassa/saatavilla?
 
Ylös