Viihdekaista ulottuu miljoonaan kotiin (Elisa + Canal)

Sivustoa
		sponsoroi SatShop.fi

ankkanator

Huoltovalikon jäsen
Sijainti
saimaa
Viihdekaista ulottuu miljoonaan kotiin (Elisa + Canal)

Elisan kehityspäällikkö Mikko Vainio kertoo, että Elisan ja Canal Digital Finlandin IP-televisiopalvelua olisi teknisesti mahdollista tarjota Suomessa jo miljoonaan kotitalouteen.

Vainion mukaan Viihdekaista-palvelun käyttöönottoa varten asiakkaan täytyy asua enintään noin kolmen kilometrin päässä lähimmästä laitekeskuksesta. Myös talon kaapeloinnin täytyy olla kunnossa.

"Näin laskien saadaan miljoona kotitaloutta, jotka kaikki sijaitsevat noin kolmen kilomerin päässä jostakin keskuksesta. Me pitäydymme tässä välimatkassa, koska sen sisällä voidaan lähettää ip-televisolähetystä kahdeksan megabittiä sekunnissa. Se on enemmän kuin kilpailijoilla, mutta haluamme taata mahdollisimman laadukkaan kuvan asiakkaillemme", Vainio kertoo.

Elisa tarjoaa Viihdekaista-asiakkaille laitepakettia, johon sisältyy IPTV-palvelun käyttöön soveltuva ADSL-modeemi ja IPTV-lähetysten vastaanottoon tarvittava Kreatel IP STB-1510 -laajakaistadigisovitin. ADSL-modeemi sisältää myös WLAN-ominaisuudet, mutta laajakaistadigisovitin on silti kytkettävä modeemiin perinteisesti kaapelilla.

IPTV-sovitin ei tue HDTV-sisältöä, eikä siitä löydy HDMI-liitäntää. Televisioon laajakaistadigiboksi kytketään joko SCART-, S-VIDEO- tai komposiittiliitännän kautta. Monikanavaista ääntä varten laitteesta löytyy kuitenkin myös digitaalinen liitäntä.

Vainio ei kerro Viihdekaistan tämänhetkistä käyttäjämäärää, mutta IPTV-palveluun kohdistuva kiinnostus on hänen mukaansa ollut viime aikoina hyvää ja liittymiä on myyty entistä kovemmalla tahdilla.

Palvelun saatavuuden pystyy tarkistamaan Viihdekaistan sivuilta:
http://www.elisa.fi/laajakaista/viihdekaista/
 
Ylös