Vanhan DB7000 keväthuolto

Sivustoa
		sponsoroi SatShop.fi

ramstad

Huoltovalikon jäsen
Vanhan DB7000 keväthuolto

Sain kaveriltani käyttööni yli vuoden käyttämättä olleen toimivan DB7000:n, jossa on Matroxin 160Gb levy sisällä. Päätin "keväthuoltaa" sen ja päivittää CVS-imagen ja laittaa jonkin uuden käyttöimagen laitteen mukana tulleelle USB-tikulle, ja ottaa sitten laitteen lainakäyttöön omani rinnalle. Sen nykyiset imaget olivat ajan ohi ajamia, joten niitä en enää halunnut käyttää.

Muutama ongelma tuli heti vastaan, joten kysyn niihin neuvoja. Onhan tämä keskustelufoorumikin nimetty "Huoltovalikko", joten ei kun huoltamaan vanhaa Dreamboksia. ;-)

Eli ensin kysyin kaveriltani onko boksissa mitään tärkeää. Otin varmuuden vuoksi moottorin asetukset talteen, mutta kovalevyn sai kuulemma vetää sileäksi, samoin USB-tikun ja siellä olevat vanhat imaget.

Päätin vielä pelata varman päälle, ja otin kannen auki ja irroitin kovalevyn (mukaanlukien virtapiuha ja lattakaapeli) laitteesta, jotta se ei veisi virtaa käynnistyessään laitteen mukana CVS-imagea päivitettäessä. Samoin otin USB-tikun pois ja käynnistin laitteen vanhaan perusimageensa ilman mitään lisäkilkkeitä.

Kytkin Dreamboksin ja läppärini kytkimeen ja laitoin läppärini samalle ip-osoitealueelle. Testasin tietoliikenneyhteyden toiminnan telnetillä, ja hyvin pelasi.

Sitten käynnistin FlashWizardin uusimman 6.3 version ja päivitin sillä laitteeseen uusimman Boxman CVS 13.4.2006 version. Valitsin rastin ruutuun "Kill enigma before installing (recommended)" ja annoin palaa. Kaikki sujui hyvin ja DB lähti homman päätteeksi buuttaamaan.

En tehnyt Flash Erasea, kun olen käsittänyt, että sitä ei enää FlashWizardin aikana ole tarvinnut tehdä?

DB käynnistyi hyvin ja kysyi muistaakseni aikavyöhykettä ja kielivalintaa. Valitsin ne ja kuittasin OK.

Front processor oli aatamin aikuinen, joten sen päivitys hyppäsi ruutuun seuraavaksi. En tiedä mistä johtui, mutta television ruutu oli tuon frontprosessorin päivityksen aikana suttuinen, eli todennäköisesti A/V -asetus ei ollut oletuksena yhteensopiva alkukuvan kanssa, mutta siitä sai kuitenkin juuri ja juuri selvää.

Front processorin päivityksen jälkeen kone buuttasi itsensä, käynnistyi ok, mutta palasi sitten uudestaan front processorin päivitykseen. Sitten se buuttasi taas, ja tämän jälkeen se nousi ylös näennäisesti ok.

Laitoin Boxmanin perus-CVS-imagen asetukset kuntoon, ja se tuntui toimivan kunnollisesti. Sitten koitin rutiininomaisesti uudelleenkäynnistää sen. Laite jäi, yllätys yllätys, tilaan, jossa LCD-näytössä luki DREAM, ja ruutuun ei tullut mitään. Kolmen napin resetti tuotti saman tuloksen.

Otin virtapiuhan irti ja annoin olla laitteen virratta puolisen tuntia. Sitten tökkäsin piuhan kiinni ja masiina käynnistyi ylös asti ok. Ajattelin, että aikaisempi buuttivirhe oli jokin tilapäinen häiriö ja ryhdyin asentamaan FlashWizardilla USB -tikkua ja sille käyttöimageita.

Kun yritin buutata laitteen juuri asennetun USB-tikun käyttöimagelle, sama häiriö toistui. Puolen tunnin virratonna odottelun jälkeen laite käynnistyi taas ok, ja pääsin USB-tikun käyttöimageen sorvaamaan sen kuntoon. Kaikki toimi taas ok.

Ja sitten taas sama uudestaan. Heti kun laitetta yrittää rebootata tai hardware resetoida, se jämähtää LCD-näytön Dream-ruutuun. Puoli tuntia virratta, ja taas lähdetään käyntiin kuin mitään ei olisi tapahtunut.

Mitä suosittelisitte ratkaisuksi?

Itse ajattelin koittaa seuraavaa:

1. ensin ajan jonkin nolla-imagen väkisin CVS-imagen tilalle (mistä sellaisen löytää?), jotta kaikki vanhat moskat poistuvat laitteesta TAI ajan Boxmanin uudestaan itsensä päälle

2. teen flash erasen kun nollaimage TAI Boxman toiseen kertaan on sisällä

3. testaan toiminnan, toivon parasta, ja asennan usb-tikun ja sille käyttöimaget

Mitäpä tuosta sanotte? Onko muita hyviä ehdotuksia?
 

mphumax

Vahvasti satelliittien vaikutuksen alaisena
Tuki-jäsen
Sijainti
Tampere
Laitteisto
Technomate nano 3T+Jaeger Vbox-II +1.8 m primefocus
Octagon sf4008 s2x
Triax TD-110 +moteck sg-2100A
Octagon sx88
DrHD F15
Mystique SaTiX-S2 Sky V2 USB
Epson EMP-TW600 Onkyo TX-SR309+ JBL scs178
Sinun tulee rekisteröityä nähdäksesi sivuston sisältöä.
 

PNP

Valvoja
Sijainti
Turku
Laitteisto
VU+ Ultimo 4K, Duo4k, Samsung 4k 65", AppleTV
Sinun tulee rekisteröityä nähdäksesi sivuston sisältöä.
 
Ylös