Vanha viritin / moottori apua?

Sivustoa
		sponsoroi SatShop.fi

jm78

Huoltovalikon jäsen
Vanha viritin / moottori apua?

Tulipa tässä ostettua vanha paketti, lähinnä hyväkuntoisen Triax:in peilin takia, kun halvalla sai... Mukana tuli analoginen viritin ja kääntömoottori. Kokeilin digivirittimeni kanssa sitä moottoria, mutta kuten vähän oletettuakin ei toimi. Ajattelinpa sitten käyttää tuota analogista viritintä vain moottorin pyörittelyyn ja muuten kaikki onnistuisikin hyvin, mutta sitten huomasin, että moottori ei toimi oikein! (Edellinen omistaja mainitsikin, ettei ole saanut Astran lisäksi muita näkymään, enkä ihmettele). Moottori on täysin pystyasennossa valitsemalla jokin kanava 16E satelliitista. Kun valitsee jonkin kanavan 13E, niin kääntyy ihan oikein, mutta valtitsemalla vaikkapa 19E (Astra), niin moottori pyörii ainakin yli 10 astetta liikaa itään. Joillakin satelliiteilla havaitsin kääntävän sitä jopa väärään suuntaan.

Kysymys onkin, että tietäiskö joku, voiko sitä moottoria säädellä jostain valikoista, en mitään moottoriin liittyviä valikoita löydä. Vai onko jommassa kummassa kenties jotain vikaa? Mitään ohjeita ei tietenkään tullut mukana, eikä netistäkään löydä. Viritin on Triasat sr 4009, moottorissa lukee Triax. Osaisiko joku auttaa?

*** Edit ***

No niin... Hakukoneet tuli käytyä läpi moneen kertaan, ennekuin ymmärsi etsiä keskusteluryhmistä ja lopulta löytyi. (Täytyy pitää kaukosäätimen "0":aa pohjassa, kun pistää virran päälle, että pääsee huolto menuun.) Tyhmää, eihän tälläistä voi keksiä / tietää...

Enivei, nyt moottori toimii oikein... Mun mielestä ihan ok ratkaisu tälläiseen satunnaisempaan kääntelyyn, kun tulivat vielä oikeastaan ilmaiseksi. Katoin vaan, että uudet moottorit maksaa tosi paljon.
 
Ylös