Vain 1 500 suomalaista katsoo hd-lähetyksiä kaapelista

Sivustoa
		sponsoroi SatShop.fi

ankkanator

Huoltovalikon jäsen
Sijainti
saimaa
Vain 1 500 suomalaista katsoo hd-lähetyksiä kaapelista

Suomessa maksullisilla teräväpiirtokanavilla on kaapelitelevision puolella vähän katsojia. Vuoden vaihteessa hd-asiakkaiden määrä oli noin 1 500, ilmenee FiComin tilastoista.

Tietoliikenteen ja tietotekniikan keskusliitto FiCom ry alkoi tänä vuonna tilastoida maksullisten teräväpiirtokanavien tilaajamäärän kehitystä kaapelitelevisioverkossa


Teräväpiirtotekniikkaa käyttävien, säännöllisten hd-lähetysten katselu on mahdollista kaapelitelevisioverkkojen ja satelliitin kautta lähinnä maksullisia ohjelmapaketteja tilaamalla. FiCom selvittää, että satelliittitekniikkaa käyttävien asiakkaiden vastavasta määrästä ei ole julkista tietoa käytettävissä.

Maksu-tv-palveluiden tilaajia oli FiComin tietojen mukaan kaapelitelevisioverkossa vuoden 2008 lopulla noin 314 000. Ohjelmapaketteja tilaajaa kohden oli noin 1,3.


Yhteensä antenni-, satelliitti- tai kaapelitelevisiotalouksissa maksu-tv-palvelujen tilaajia oli vuoden 2008 lopulla yhteensä noin 609 000. Maksu-tv-tilaajien määrä on Suomessa yli nelinkertaistunut vuodesta 2004 vuoteen 2008. Maksullisten kanavien osuus kaikesta television katselusta oli yhteensä noin kuusi prosenttia (FiCom ja Finnpanel).

IDATE arvioi, että maailmassa on yhteensä noin 1,1 miljardia televisiotaloutta. Maksu-tv-palveluiden suosio vaihtelee maittain, mutta kaiken kaikkiaan noin puolet televisiotalouksista tilaa niitä.


lähde : Digitoday.fi
 
Ylös