Uutinen tekijänoikeuksista...

Sivustoa
		sponsoroi SatShop.fi
Uutinen tekijänoikeuksista...

Brittiläinen Rights Agency haastaa tekijänoikeusjärjestö Gramexin oikeuteen maksamattomista tekijänoikeuskorvauksista. Asiasta kertoi Taloussanomat.

Haastehakemuksen mukaan Gramex on kerännyt Rights Agencyn edustamien ulkomaisten muusikoiden puolesta suomalaisilta musiikin käyttäjiltä tekijänoikeuslain mukaiset korvaukset mutta jättänyt ne tilittämättä oikeudenhaltijoille.

Gramex pitää tänään antamassaan tiedotteessa Rights Agencyn haastetta aiheettomana ja pelkkänä painostuskeinona neuvotteluissa, joissa se vaatii suomalaista tekijänoikeusjärjestöä maksamaan korvaukset välityksellään eikä esimerkiksi suoraan taiteilijoille.

Rights Agency perii järjestöltä neljän vuoden ajalta arviolta ainakin 120 000 euroa vuotta kohti tilittämättömiä korvauksia. Gramexin toimitusjohtaja Hannu Marttila vahvisti STT:lle, että kyseiset korvaukset ovat toistaiseksi tilittämättä.

Taloussanomien mukaan Gramexin tilinpäätöstiedoista löytyy yhteensä 15,8 miljoonaa euroa ulkomaisille artisteille ja tuottajille tilittämättä jääneitä tekijänoikeuskorvauksia.

(STT)


Sillai .. niin rehellistä ja tekijänoikeuksia kunnioittavaa...eihän kellään ole aihetta vaatia noita 15,8megaeken tilittämättä jääneitä korvauksia ..
 

xxx

Rekisteröimätön kävijä
Sinun tulee rekisteröityä nähdäksesi muutakin kuin ensimmäisen viestin sisältö.
 
Takaisin
Ylös