Uusi Nettimusiikkikauppa avattu

  • Viestiketjun aloittaja Y
  • Aloituspäivämäärä
Sivustoa
		sponsoroi SatShop.fi

Y

Huoltovalikon jäsen
Uusi Nettimusiikkikauppa avattu

Suomessa toimivat nettimusiikkikaupat ovat pitkään myyneet pääsääntöisesti ainoastaan DRM-suojattuja kappaleita, mutta tänään avattu The Ground yrittää nyt murtaa DRM-muuria myymällä kuluttajille musiikkia DRM-vapaina MP3-kappaleina.

Kaupasta ei valitettavasti löydy vielä kaikkien suurten levy-yhtiöiden tuotantoa, mutta kaupan valikoimista löytyy kattavasti sekä ulkomaista että kotimaista tuotantoa. MP3:na itselleen voi ostaa mm. Apulannan, CMX:n, Coldplayn, Lapkon, Massive Attackin, Megadethin, Mokoman, Norah Jonesin, Paula Koivuniemen, Radioheadin, Sinead O'Connorin ja Timbalandin tuotantoa.

Tunnetumpien nimien lisäksi tarjonnasta löytyy hieman tuntemattomampia nimiä ja tämän lisäksi itsenäiset artistit ja bändit voivat myydä omaa tuotantoaan nettikaupan kautta.

Kaupan hinnasto on varsin vaihteleva ja esim. yksittäisten kappaleiden hinnat vaihtelevat pääsääntöisesti 1,00-1,35 euron välillä. Albumeiden hinnat alkavat EP-julkaisujen kohdalla muutamasta eurosta ja normaalien pitkäsoittojen yleisin hinta on noin 10 euroa. Valikoimista löytyy kuitenkin hintavampiakin julkaisuja, kuten Megadethin 68 musiikkikappaletta sisältävä Warchest-kokoelma, jolla hintaa on 39,95 euroa. Kaikkia kappaleita ei voi ostaa yksittäisinä, vaan tiettyjen julkaisujen kohdalla ainoa vaihtoehto on koko albumin ostaminen.

Maksutapoina kelpaavat Visa-, Visa Electron- ja Mastercard-kortit sekä Nordean, Sammon, Osuuspankin ja Aktian verkkomaksut. Mahdollisesta matkapuhelimella maksamisesta tai erillisistä latausseteleistä ei ainakaan toistaiseksi ole mainintaa. Maksun jälkeen kappaleet voi ladata itselleen seitsemän päivän ajan, jonka jälkeen kappale täytyy ostaa uudelleen. Tämän takia ostetut kappaleet kannattaa varmuuskopioida ostamisen jälkeen.

Musiikki myydään kuluttajille MP3-tiedostoina, ja suurin osa (99%) musiikista on saatavilla 320 kbps 44.1kHz stereo -muodossa. Tällä hetkellä kbps-lukema ei näy suoraan kauppasivuilla, mutta ominaisuus on tarkoitus lisätä kauppaan myöhemmin. Ostetut tiedostot saa ladattua suoraan MP3-tiedostoina tai vaihtoehtoisesti ZIP-paketteina, joka on varsinkin kokonaisia levyjä ladatessa mukava ominaisuus. MP3-tiedostojen ohella kaupasta voi tilata CD- ja vinyylilevyjä kotiin, joten kyseessä ei ole pelkkä latauspalvelu.

http://www.theground.com/catalog/

Lähde:http://fin.afterdawn.com/
 
Ylös