Uudet Dbox2 imaget: Neutrino vai Enigma?

Sivustoa
		sponsoroi SatShop.fi

terop

Huoltovalikon jäsen
Uskaltauduin vihdoin päivittelemään boksissa olleen vanhan dlaatikko imagen kun tekstityksien kanssa alkoi olemaan ongelmia muillakin kanavilla kuin dvbsubeja käyttävillä kanavilla.

http://novatux.sourceforge.net/
Tuolta kokeilin läpi JtG, Novatux ja DietmarW Neutrino imaget. Kaikissa tuntui olevan tekstitysten kanssa ongelmia. Joillakin sain ylellä dvbsub tekstit näkymään, mutta tekstit tulivat mustalle taustalle ja jäivät roikkumaan kuvaan kun uudet tekstit tuli päälle. Lisäksi tekstityksen päälle laitto tuntui estävän kanavan vaihtoa... pakko painella home näppäintä muutama kerta ja sitten onnistuu kanavan vaihto. Välillä tekstitys ei toiminut ollenkaan.
Lopulta kun tuntui että huonompaan vain meni dlaatikkoon verrattuna niin päätin kokeilla enigmaa.

Laitoin boksiin enigma-squashfs.img2x (19.03.2012 - 07:33)
Yllättäen tekstitykset toimi kaikilla kanavilla kun vain valitsee keltaisen napin takaa päälle. DVB ja tekstitv tekstit kummatkin siis toimii :)
Otin dlaatikko imagen kanssa käyttämäni ucodet talteen ja käytin niitä tämän uuden imagen kanssa. Lisäksi otin talteen mgcamdin ja libcrypto.so.0.9.7
mgcamdin käynnistyksen laitoin /var/etc/init.d/start_enigma fileen camd2 tilalle.
Lisäksi lisäsin fileen komennon export LD_LIBRARY_PATH=/var/lib:/lib
Tuo libcrypto.so.0.9.7 filen kopsin siis /var/lib alle.
Se mitä vielä tähän tarvitsisi saada toimimaan olisi suomen kieli valittavaksi menukieleksi. Tämä taisi ohjata enigmassa sitä, että myös epg näkyisi oletuksena suomeksi. Nyt epg näkyy kaikilla kielillä joillakin kanavilla... joillakin taas vain ruotsiksi(ainakin muistelen, että olisi myös suomi saatavilla).
Tekstityskielen valinta suomeksi saisi olla automaattinen. Nyt asetukset tuntuu häviävän bootissa ja muutaman kerran olen muutenkin joutunut tekstitykset laittamaan uudelleen päälle. Tekstitykset siis valittava ainakin kertaalleen joka kanavalle. Ei nyt ihan hirveesti haittaa kun ei tota jatkuvasti bootita, mutta pieni puute kuitenkin. Tekstitv:n kautta tulevat tekstitykset näyttävät rumemmalta kuin tekstimaatin kanssa dlaatikko imagessa. Onkohan tuo fontti jotenkin vaihdettavissa?

Löytyisikö vinkkejä enigman virittelyyn enempi suomalaiseen makuun? Vai olisiko joku neutriino image missä toimii kaikki tekstitykset?
 
Ylös