Urheilun suurtapahtumat siirtyvät maksukanaville

Sivustoa
		sponsoroi SatShop.fi

Mixu

Valvoja
Sijainti
Turku
Urheilun suurtapahtumat siirtyvät maksukanaville

Televisiointioikeuksien kallistuminen pakottaa Ylen karsimaan lähetyksiään

Yleisradio vähentää tulevaisuudessa urheilun suurtapahtumien lähetyksiä. Tiukassa taloustilanteessa painivan Ylen rahkeet eivät enää riitä kallistuvien televisiointioikeuksien maksuun.

- Johto on linjannut, että urheilun televisiointioikeuksista pitää säästää, tiivistää Yleisradion urheilun päällikkö Kari Mänty.

Urheilulajien televisiointioikeuksien hintahaitari on kasvanut rajusti. Globaalissa kilpailussa menestys ja raha kasaantuvat suurimmille pelureille oli kyseessä urheiluviihde tai kännyköiden valmistaminen. Oikeuksien kallistuminen ajaa urheiluviihdettä maksullisille kanaville.

Maailman suosituimmasta urheilulajista jalkapallosta on jo tullut täysin globaalia viihdettä, jossa pelaajat, katsojat ja mainostajat liikkuvat vapaasti yli rajojen. Lajin johtotähdeksi on noussut Englannin Valioliiga, jonka seurat rahastavat yhden kauden televisiointioikeuksista reilusti yli miljardi euroa. Vielä 1990-luvulla SkyTV maksoi yksioikeudestaan näyttää otteluja vajaat 50 miljoonaa kaudelta. Euroopan jalkapallossa pyörii vuodessa jo 15 miljardia euroa rahaa.

Suomalaisia jalkapalloseuroja eivät tähtiin nousseet televisio-oikeudet lämmitä. Veikkausliigan seuroille ei heru senttiäkään kotoisen sarjan otteluiden televisioinneista.

Toisen globaalin suosikkilajin eli Formula1:n suorat lähetykset ovat Suomessa jo siirtyneet maksutelevisioon.

Yle ei kerro ensi lauantaina alkavien jalkapallon EM-kisojen hintaa. Sen verran Mänty paljastaa, että jääkiekon MM-kisat maksoivat Ylelle selkeästi jalkapallon EM-kisoja enemmän. Jalkapallokääpiönä tunnettu Suomi saa Männyn mukaan kisat selkeästi halvemmalla kuin asukasluvultaan saman kokoinen Norja.

Lähde: Turun Sanomat
 
Ylös