Ultrateräväpiirto tulee olohuoneisiin (IBC-Messut)

Sivustoa
		sponsoroi SatShop.fi

ankkanator

Huoltovalikon jäsen
Sijainti
saimaa
Ultrateräväpiirto tulee olohuoneisiin (IBC-Messut)

Unohtakaa teräväpiirto. Kaksi miljoonaa pikseliä ei ole mitään, kun sen rinnalla näytetään ultrateräväpiirtoista Super Hi-Vision -kuvaa. Tekniikkaa demotaan Amsterdamissa käynnissä olevilla kulutuselektroniikan ja yleisradiotekniikan IBC-messuilla.

Super Hi-Vision on kehitetty japanilaisen NHK:n laboratorioissa. Siinä piirretään kuvia 7680 x 4320 pikselin tarkkuudella 60 ruudun sekuntivauhtia. 32 miljoonan pikselin tarkkuus on nykyiseen teräväpiirtoon verrattuna 16-kertainen.

Demossa ultrateräväpiirtoista kuvaa on siirretty Lontoosta Amsterdamiin. Demon nähneet kehuvat kuvaa uskomattoman tarkaksi.

Soraääniäkin on kuulunut. Joidenkin mukaan kuvan tarkkuus on ilmeisen aivan lähietäisyydeltä, mutta muutaman metrin päähän astuttua vaikutelma on "vain" nykyistä hd-tasoa. Moni onkin kysynyt, miksi yleisradiotekniikkaa kehittävät yritykset tuhlaavat varojaan projektiin.

Mutta on Super Hi-Visionilla toki luonteva paikkansakin. Elokuvateattereissa resoluutiolle tulee käyttöä, sillä filmistä halutaan siellä ennen pitkää eroon. Toivottavasti elokuvateattereita vielä on, kun Super Hi-Vision on käytettävissä, eikä kaikkia elokuvia ladata suoraan netistä omalle kotipalvelimelle ja kotiteatterijärjestelmään.


Myös DVB-T2-siirtoa demottiin

Ennen Super Hi-Visionia käyttöön on tulossa paremmin käytössä olevaa taajuusaluetta hyödyntävä DVB-lähetystekniikka. NXP, Pace ja Enensys demoavat IBC:ssä signaalinsiirtoa uudella DVB-T2-tekniikalla.

Demoajat kertovat, että DVB-T2-signaali on hyötysuhteeltaan 30-50 prosenttia nykyistä DVB-T-signaalia parempaa. Säästön voisi sitten käyttää vaikkapa uusien kanavien lähettämiseen. Luvassa voi siis olla lisää bigbrothereita tai muuta hyödyllistä.

DVB-T2-tekniikka hyväksyttiin kesäkuussa. DVB Groupista on arvioitu, että DVB-T2-lähestysten vastaanottoon pystyviä laitteita voisi tulla tarjolle loppuvuodesta 2009.lähde : SanomaMagazinesFinland
 

xxx

Rekisteröimätön kävijä
Sinun tulee rekisteröityä nähdäksesi sivuston sisältöä.
 

Lumikki

Huoltovalikon jäsen
Sijainti
Länsi Kanta-Häme
Laitteisto
Vu+ SoloSE (2xT2) OA 5.1
NUC5+ Kodi (18.8) Libre
RPi3B+ Kodi (18.9) Libre
LG C9 65" & Sam. LCD 40"
AV Yamaha RX-V375
Proson 5.1
Sinun tulee rekisteröityä nähdäksesi sivuston sisältöä.
 

PNP

Valvoja
Sijainti
Turku
Laitteisto
VU+ Ultimo 4K, Duo4k, Samsung 4k 65", AppleTV
Sinun tulee rekisteröityä nähdäksesi sivuston sisältöä.
 
Ylös