Tv-maksuun lisää korotuksia?

Sivustoa
		sponsoroi SatShop.fi

Raitsa

Ylläpitäjä
Ylläpitäjä
Sijainti
Turku
Laitteisto
3 * Nvidia Shield + Synology NAS DS218+ LG 77CX6LA + Genelec + RasPi/Volumio + Adam T5V + T7V + T10S - ArcoLinux
Tv-maksuun lisää korotuksia?

Yleisradion tulevaisuutta pohtinut työryhmä esittää, että kuluttajilta perittävää televisiomaksua korotettaisiin myös vuosina 2007-2010.

Televisiomaksuun ehdotetaan uusia korotuksia. Yleisradion tulevaisuutta pohtinut työryhmä esittää maksua edelleen korotettavaksi vuosina 2007-2010. Jo aiemmin on sovittu sen korotuksista syksyyn 2007.

Sen sijaan kaupallisilta televisioyhtiöiltä perittävä toimilupamaksu on siirtymässä historiaan. Digilähetyksiltä maksua ei ole peritty, mutta nykylaki sallisi sen vuonna 2010.

Analogisten lähetysten toimilupamaksu on jo aiemmin puolitettu. Analogiset tv-lähetykset loppuvat syksyllä 2007.

Raportissa ehdotetaan myös muutoksia Ylen hallintomalliin. Työryhmä esittää yhtiölle ulkopuolista hallitusta, joka vastaisi myös toimitusjohtajan valinnasta. Vielä nyt toimitusjohtajasta päättää Ylen hallintoneuvosto, joka koostuu pääosin kansanedustajista.

Työryhmä jätti loppuraporttinsa liikenne- ja viestintäministeri Leena Luhtaselle tänään.
Luhtanen varoi ottamasta kantaa televisiomaksun korotuksiin


Leena Luhtanen varoi vielä tänään ottamasta selvästi kantaa televisiomaksun korotuksiin vuosina 2008-2010, kun hän otti vastaan työryhmän loppuraportin.

-Ymmärrän hyvin, että televisiomaksun korotukset voivat saada katselijoilta ja kuuntelijoilta kritiikkiä, ministeri sanoi.

Luhtanen sanoi ottavansa kantaa esitykseen laajan lausuntokierroksen jälkeen, mutta muistutti lopullisten päätösten lupamaksun korotuksista jäävän joka tapauksessa seuraavalle hallituskaudelle.

Luhtasen mukaan myös muutosten aikataulu ratkeaa lausuntokierroksen jälkeen.

Kansalaisetkin voivat ottaa kantaa työryhmän esityksiin osoitteessa www.otakantaa.fi

http://www.mtv3.fi/uutiset/mediait/mediait.shtml/12_27?2004/10/321831
 
Ylös