TV-Lupa, tuo kaikkien kaveri. Muutosten tuulet puhaltavat.

Sivustoa
		sponsoroi SatShop.fi

ankkanator

Huoltovalikon jäsen
Sijainti
saimaa
TV-Lupa, tuo kaikkien kaveri. Muutosten tuulet puhaltavat.

Yleisradion nykyinen rahoitusmalli on vuosikymmenen vaihteessa katkolla. Nyt Ylen toiminta rahoitetaan kaikille tv:n katsojille pakollisella lupamaksulla.

Ensi vuonna Ylen rahoitusta ryhtyy miettimään parlamentaarinen työryhmä.

- Televisiomaksun tulevaisuus on toistaiseksi avoin. Ministeriön näkemys on, että kaikkien vaihtoehtojen on oltava avoimesti esillä kun Yleisradion rahoitusta aletaan pohtia. Keskustelun on tietenkin oltava avointa, kansliapäällikkö Harri Pursiainen totesi ministeriön tiedotteessa.

Asetettavan työryhmän kokoonpanosta ovat päättämässä muun muassa puolueiden eduskuntaryhmät. Mietinnölle haetaan painoarvoa eduskunnan kautta siksi, että Yle on eduskunnan alainen. Lisäksi kyseessä on ministeriön näkökulmasta viestintäpoliittisesti erittäin tärkeä kysymys.

Arvovaltaisella ja parlamentaarisella työryhmällä varmistetaan se, että selvitys tarjoaa riittävän oikeutuksen päätöksentekoon.

Mahdollista on, että parlamentaarinen työryhmä saa mietintönsä valmiiksi vielä ensi vuoden aikana. Alustava selvitys on jo tilattu Nordic Adviser Groupilta. Selvitys käsittelee television ja sähköisen viestinnän muutoksia. Se valmistunee jouluksi.
 

xxx

Rekisteröimätön kävijä
Sinun tulee rekisteröityä nähdäksesi sivuston sisältöä.
 
Ylös