Tuore viestintäviraston kyselytutkimus digi-tv:stä

Sivustoa
		sponsoroi SatShop.fi

ankkanator

Huoltovalikon jäsen
Sijainti
saimaa
Tuore viestintäviraston kyselytutkimus digi-tv:stä

Enemmistöllä kotitalouksista on ongelmia digi-tv:n kanssa, kertoo tuore kyselytutkimus.

Tutkimuksen mukaan jopa 70 prosentilla kotitalouksista on digi-tv:n katseluun tai käyttöön liittyviä hankaluuksia. Ongelmat ovat jonkin verran lisääntyneet tämän vuoden aikana, ja useimmiten ne liittyvät tekstitykseen. Toiseksi useimmin ongelmia ilmenee kuvanlaadussa ja kolmanneksi useimmin vastaanottimen jumiutumisessa. Harvemmin mainitaan kanavien häviäminen, ongelmat teksti-tv:ssä tai äänessä.

Hankaluuksia pidetään aiempaa hieman häiritsevämpinä ja niitä myös esiintyy aiempaa useammin.

Digivastaanottimen hankkineista talouksista 56 prosenttia antoi laitteen käytettävyydelle arvosanaksi hyvän tai erinomaisen.

Digitelevision käyttöönotto on sujunut suurimmalta osalta ilman hankaluuksia: käyttöönottoon liittyviä vaikeuksia ilmeni vain 15 prosentilla kotitalouksista. Kahdeksalla prosentilla kotitalouksista oli esiintynyt ongelmia kanavien virittämisessä ja kuudella prosentilla muiden laitteiden (tv, videot, dvd) kytkemisessä digisovittimen kanssa.

Suurin osa kotitalouksista, joissa ei vielä ole digivastaanotinta, kertoo hankinnan lykkäämisen syyksi kaapelitalouksille myönnetyn jatkoajan. Niinpä 54 prosenttia kertoo hankkivansa digiboksin vasta helmikuun loppuun mennessä. 12 prosenttia puolestaan aikoo tehdä hankinnan ennen joulua. Noin joka kymmenes ei-digitalous suunnittelee jättävänsä digiboksin hankinnan kokonaan tekemättä.

Viestintävirasto teetti tutkimuksen TNS Gallup Oy:llä lokakuussa. Tutkimukseen haastateltiin 1000 henkilöä, jotka edustavat manner-Suomen kotitalouksia.
 
Ylös