Toshiba julkisti DVD-elokuvia parantavan XDE-tekniikan

Sivustoa
		sponsoroi SatShop.fi

ankkanator

Huoltovalikon jäsen
Sijainti
saimaa
Toshiba julkisti DVD-elokuvia parantavan XDE-tekniikan

HD DVD -formaatin kokeman tappion myötä Toshiba menetti runsaasti rahaa, mutta yritys ei aikonut luovuttaa taisteluaan Blu-ray-formaattia vastaan, vaan yritys ilmoitti toukokuun lopulla tuovansa markkinoille DVD-soittimia, joiden pitäisi parantaa selvästi elokuvien kuvanlaatua nykyisiin DVD-soittimiin verrattuna.

Nyt Toshiba on tuonut myyntiin ensimmäisen XDE-tekniikkaa (eXtended Detail Enhancement) tukevan DVD-soittimen, kun XD-E500 tuli tänään myyntiin Yhdysvalloissa 149 dollarin suositushinnalla. XD-E500 eroaa muista skaalaavista DVD-soittimista ainoastaan XDE:n osalta, joka tuo kuluttajalle kolme eri tekniikkaa, joiden avulla kuvanlaatua voi parantaa.

XDE pystyy parantamaan kuvan terävyyttä, värejä ja kontrastia. XDE parantaa kuvan terävyyttä analysoimalla koko kuvan ja tämän jälkeen se parantaa terävyyttä vain niissä kohdissa, joissa terävyyden parannus havaitaan hyväksi. Myös XDE:n värimuutos analysoi aluksi koko kuvan ja tämän jälkeen se muuttaa värisävyjä erityisesti vihreän ja sininen värin osalta niissä kohdin, joissa muutosta tarvitaan. Toshiban Louis Masses mukaan värisävyjen muutos ei tee kuvasta luonnottoman näköistä, kuten monien muiden laitteiden kohdalla tuppaa käymään ja Masses sanoo tekniikan näyttävän ihonvärit aikaisempaa luonnollisempina. Kontrastin muokkaus tapahtuu XDE:ssä niin ikään vain kuvan tummimmilla alueilla, mutta Masses lupaa, etteivät tummat kohdat muutu liian vaaleiksi, jolloin kuluttajat voivat erottaa enemmän yksityiskohtia kuvasta.

XDE:n tarjoamia parannustekniikoita voi käyttää joko yksitellen tai kuluttaja voi yhdistää terävyyden parannuksen joko värien tai kontrastin parannukseen. Kaikkia kolmea tilaa ei siis voi pitää samanaikaisesti päällä.

XDE:n tuomista parannuksista huolimatta Masses sanoo, ettei XDE kilpaile kuvanlaadun osalta Blu-ray-formaatin kanssa. Toshiba uskoo kuitenkin kuvanlaatua parantavien ominaisuuksien kiinnostavan kuluttajia ja yritys aikookin mainostaa uutta soitinta tammikuuhun asti kestävän breathe new life into your DVDs -kampanjan voimin. Toshiba aikoo myös avata erillisen toshibaxde.com-sivuston, jossa näytetään kuluttajille, mitä etua XDE:stä heille on.

XD-E500 sisältää mm. HDMI-ulostulon, joka tukee 1080p24-toistoa ja DVD-elokuvien lisäksi soitin toistaa DivX-videoita, JPEG-kuvia ja sekä WMA- että MP3-audiotiedostoja. Soittimen pitäisi tulla myyntiin myös Euroopassa ja sen suositushinnan pitäisi olla täällä 149 euroa.

http://www.toshibaxde.com/


lähde : Afterdawn
 
Ylös