Topfield TF5100PVRc ja kadonneen kovalevyn arvoitus

Sivustoa
		sponsoroi SatShop.fi

drif

Huoltovalikon jäsen
Topfield TF5100PVRc ja kadonneen kovalevyn arvoitus

Yksi kaunis aamu vaan huomasin etten pääse enää listaamaan tallennuksiani. Kun yritin asettaa EPG:stä ajastusta oli ilmoituksena "kiintolevy täynnä". Tilaa oli kyllä lähemmäs 100Gt vielä illasta, että tuo tuskin oli oikea syy oireiluun.

Muutaman kerran piti ottaa kone virroista kun se tuntui jumahtelevan, mutta sen jälkeen laite on toiminut ongelmitta tavallisena digiboksina. Yhden kerran ruutuun napsahti yllättäen kysymys haluanko varmasti tehdä alustuksen, mutta vielä tuolloin elättelin toiveita pelastaa liki 300Gt tallenteita ja vastasin kieltävästi.

Nappasin kiintiksen (WD3200JB) irti ja plugasin koneeseen. TopfHD näytti, että ns. FAT oli päin honkia ja ne harvat tallenteet joita oli jäljellä typistyneet murto-osaan oikeasta koostaan. Ajoin vielä valmistajan tarkastuksen läpi pitkän kaavan mukaan ja kaikki vaikutti olevan muuten kunnossa. Tein koneella kertaalleen alustuksen ja poistin osion, että kiintis vastaisi mahdollisimman paljon tabula rasaa. Pulttasin kiintiksen takaisin, mutta ei mitään. Ei inahdustakaan. Virtaa kyllä kulkee koska väliaikaisesti kytkemäni kotelotuuletin hurisee mukisematta. Kokeilin toista kiintistäkin - sama homma. Tai oikeastaan tuo kokeilemani Seagate yritti jotain, mutta se jäi lähinnä hyvin lyhyiksi jatkuviksi napsahduksiksi - ei järin terveellisen kuuloista. Tämäkin kiintolevy toimii moitteetta muussa ympäristössä.

Mainittakoon siis vielä, että valikosta kiintolevyn alustus on tummennettuna vaihtoehtona, ts. ei valittavissa.

Osaako kukaan sanoa onko mitään toivoa vai jatkuuko laitteen elämä pelkkänä digiboksina?
 
Ylös