Tiedostojen palautus - DM800

Sivustoa
		sponsoroi SatShop.fi

juuso88

Huoltovalikon jäsen
Sijainti
Vaasa
Tiedostojen palautus - DM800

Minulla on kovalevy liitetty DM800:een e-sata-liitännän kautta, ja käytän ulkoisella powerilla varustettua telakka-asemaa. Kovalevyjä on kaksi, 320 GB ja 1 TB. Levyä vaihdon olen aina varmuuden vuoksi tehnyt DM800:n ja telakka-aseman ollessa täysin jännitteettömiä. Tämä sentakia, että havaitsin DM800:n käyvän tekemässä kovalevyllä jotakin, kun ajan sen deep-standby-tilasta jännitteettömään tilaan. Tämä järjestely toimi kuukausia OK, mutta nyt levyn vaihdon jälkeen DM800 ei löydä 320 GB:n levyltä tallennetiedostoja, ja ilmoittaa, että levy on täynnä. Levyllä on kuitenkin vielä runsaasti tilaa. Myöskään DCC_E2 ei löydä levyltä lainkaan tiedostoja.
Levy on nyt PC:ssä, ja Windows-pohjainen Linux Reader-ohjelmisto näyttää kaikki tiedostot, mutta videotiedostot ovat supistuneet alle 4 GB kokoisiksi, kun suurimmat HD-tiedostot olivat liki 30 GB. Siirsin kokeeksi yhden tallenteen tiedostot (5 kpl) NTFS-levylle ja sieltä edelleen FTP:llä takaisin DM800:een. Katselu lähti käyntiin aivan OK, ääni oli synkassa ja metatiedot tallella, mutta pienentyneestä koosta johtuen tunnin ohjelma oli supistunut muutaman minuutin mittaiseksi.
Jo nimestäkin päätellen Linux Readerilla ei voi palauttaa tiedostoja, nyt pitäisi löytää sopiva palautusohjelma, jolla voisi Windows-ympäristössä palauttaa Linux-tiedostoja. Löysin Linux-Recovery-nimisen ohjelman, joka vaikuttaa monipuoliselta, mutta näin ensikertalaiselle varsin mutkikkaalta käyttää, manuaalikin on yli 130-sivuinen.
Nyt kysyisinkin, onko teillä kellään kokemuksia Linux-tiedostojen palauttamisesta,ja mitä mieltä olette em. ohjelmista. Olisin hyvin kiitollinen neuvoista ja kommenteista.

Image: NewNigma2 v2.3.1.
Levy on formatotu aikoinaan Gemini2 v3.7:llä, formaatti ext2/3
Linkkejä:
http://www.diskinternals.com/
http://www.data-recovery-software.net/Linux_Recovery.shtml
 
Ylös