Teräväpiirtoista 3D-kuvaa kotiin satelliitista (Englanti testaa)

Sivustoa
		sponsoroi SatShop.fi

ankkanator

Huoltovalikon jäsen
Sijainti
saimaa
Teräväpiirtoista 3D-kuvaa kotiin satelliitista (Englanti testaa)

Vaikka teräväpiirto on vasta lyömässä itseään läpi yleisradiomaailmassa, on Englannissa demottu jo kolmiulotteisia teräväpiirtolähetyksiä. Asialla oli Sky, joka onnistui demossa siirtämään kolmiulotteista kuvaa jalkapallo-ottelusta.

Jotta kuvasta saataisiin kolmiulotteinen, pitää se kuvata kahdella kameralla. Skyn mukaan testissä käytetyt kamerat olivat standardeja HD-kameroita. Toinen kamera kuvaa tapahtumaa vasemmasta, toinen oikeasta kulmasta.

Tämän jälkeen kuvat editoidaan niin, että värit vastaavat toisiaan ja että tarkkuus ja syvyys ovat yhteneväisiä. Nämä kuvat renderöidään yhdeksi kolmiulotteiseksi kuvaksi 3D-prosessorilla.

Erillisellä päätelaitteella kuvat pakataan niin, että bittivirta voidaan lähettää Skyn satelliittiin. Satelliitin signaali vastaanotetaan kotona tavallisella lautasantennilla ja bittivirta puretaan Skyn HD-vastaanottimella. Skyn mukaan sen HD-boksien suorituskyky riittää jo 3D-kuvasignaalin prosessointiin.

Jotta televisiolle siirretty kuva näkyisi aidosti kolmiulotteisena, pitää katsojalla olla silmillään 3D-lasit. Ne estävät vasenta silmää näkemästä oikealla tarkoitettua kuvaa ja päinvastoin.


lähde : Prosessori.fi
 
Ylös