Tallenteet digiboksista läppäriin mukaan

Sivustoa
		sponsoroi SatShop.fi

ankkanator

Huoltovalikon jäsen
Sijainti
saimaa
Tallenteet digiboksista läppäriin mukaan

Finnsatilta kolme uutta digiboksia

Ensimmäisissä tallentavissa digibokseissa usb-liitäntä oli rajattu yksisuuntaiseksi, joten tallennettuja ohjelmia ei saatu kopioitua esimerkiksi ulkoiselle kiintolevylle ja pc:lle. Procaster- ja Topfield-digiboksien lisäksi tätä tarjoaa nyt myös kotimainen Finnsat-merkki kolmella uudella hybridiboksillaan.

Hybridiboksilla valmistaja tarkoittaa sitä, että laite tukee sekä antenni- että kaapeli-tv-lähetyksiä (dvb-t ja dvb-c). Laitteiden luvataan tunnistavan oikea verkko automaattisesti.

Kolmessa uudessa mallissa on usb-liitäntä, jonka kautta elokuvat ja muut tallenteet voidaan arkistoida vaikkapa ulkoiselle kiintolevylle. Tietokonetta ei tarvita. Valmistajan mukaan kopioituja tallenteita voi myös katsoa pc:ltä. Ominaisuus voi kiinnostaa kannettavan tietokoneen kanssa usein matkustavia.

Digibokseissa on kaksi viritintä, ja ne tukevat kahden kanavan tallennusta ja yhden kanavan katselua samanaikaisesti. Kanavat voivat olla kahdesta eri kanavanipusta. Siten esimerkiksi MTV3:n ja Nelosen ohjelmaa voisi tallentaa samanaikaisesti, kun katsoo Ylen TV1:tä.

Finnsat tuo markkinoille 250 gigatavun mallin (FSH2500PVR) toukokuussa, 160 gigatavun mallin (FSH1600PVR) loppukesästä ja 320 gigatavun mallin loppuvuodesta. Hinnat ovat 499, 399 ja 599 euroa. Finnsatin edullisin hybridimalli ilman kiintolevyä maksaa 99 euroa.


Digiboksikauppa jatkuu vaisummin

Suomessa myytiin Kotekin mukaan viime vuonna ennätysmäiset 1,3 miljoonaa digiboksia digi-tv-siirtymän ansiosta. Tänä vuonna myynti voi pudota alle kolmasosaan tästä. Viime vuoden 153 euron keskihinta kertoo kuitenkin, että suurin osa digibokseista ei vielä ollut tallentavia malleja. Lisäksi suuresta osasta koteja puuttuu digiboksi vielä kakkos- ja kolmostelevisiosta.

Vhs-nauhureita myytiin Suomessa hyvinä vuosina 200 000 kappaleen vuosivauhtia, mistä voi saada vihiä myös tallentavien digiboksien menekistä.

Valmistajat myös yrittävät erottautua lisäominaisuuksilla. Finnsat on kehittämässä uuteen lippulaivamalliinsa mahdollisuutta ajastaa ohjelmien tallennukset etänä kännykällä. Tämä on mahdollista kytkemällä digiboksi kodin laajakaistaliittymään.

Lisäksi digibokseihin on tulevaisuudessa odotettavissa internetin videoiden striimauksen tuki, esimerkiksi Youtubesta ja Yle Areenalta.


lähde : Sanoma Magazines Finland
 
Ylös