SVT Europa tulee maksullisena

Sivustoa
		sponsoroi SatShop.fi

wafer

Huoltovalikon jäsen
Sijainti
Porvoo
Laitteisto
*Octagon sf8008m
*Edision OS Mega
*TBS-5925
*Laminas OFC-1200 P + Inverto Black Ultra Quad
*Moteck SG-2100A / 30w - 46E
*** PORVOO***
SVT Europa tulee maksullisena

- - - - -
10.11.2006, 11:36

Ruotsin Ylen SVT1- ja SVT2 -kanavien sijasta Etelä-Suomessa nähdään STV Europa. Kanava on koostettu Sveriges Televisionin omista ohjelmista. Hintaa kanavalle tulee noin 40 euroa vuodessa. Se kattaa kortin tekniset kulut. Valtio on luvannut hoitaa jakelun ja tekijänoikeuksien aiheuttamat kulut.

M&M:n saaman tiedon mukaan kanava laitetaan maksukortin taakse siksi, että tekijänoikeusmaksut määräytyvät jakelun laajuuden eli tilaajamäärän mukaan. Mikäli kanava laitetaan kaikkien katsottavaksi tekijänoikeusmaksut nousevat huomattavasti.

SVT:n kanavia 1 ja 2 ei voida jakaa sellaisenaan Suomessa. Kanavilta tulee nimittäin paljon ohjelmia, joiden oikeudet on jo myyty Suomeen.

- Nykyinen ratkaisu on väliaikainen. Nyt varmistetaan SVT:n lähetysten jatkuminen analogisten lähetysten loputtua. Pyrimme yhä etsimään ratkaisun, joka mahdollistaa SVT1:n ja SVT2:n jakamisen, mediayksikön päällikkö Ismo Kosonen sanoo.

Kososen mukaan siitä ei ole päätöstä, minkä kortin yhteyteen SVT Europa laitetaan.

Eilen viestintäpoliittisessa ministerityöryhmässä tehty päätös todennäköisesti vauhdittaa viidennen e-kanavanipun toimilupien jakamista.

Mikäli toimivaa ratkaisua SVT-dilemmaan ei keksitä tulevaisuudessakaan, nykyinen järjestely saattaa jäädä pysyväksi.
- - - - - -
Lähde: http://www.marmai.fi/doc.te?f_id=1062959&s=r
 
Ylös