Suomen tv-ohjelmiston monipuolisuus laskussa

Sivustoa
		sponsoroi SatShop.fi

ankkanator

Huoltovalikon jäsen
Sijainti
saimaa
Suomen tv-ohjelmiston monipuolisuus laskussa

Liikenne- ja viestintäministeriön teettämän selvityksen mukaan suomalaiset televisiokanavat tarjoavat edelleen kansainvälisestikin verrattain hyvin monipuolista ohjelmistoa, vaikkakin monipuolisuus laski aiemmasta.

Lvm:n teettämässä Suomalainen televisiotarjonta 2006 -selvityksessä (pdf) tutkittiin kymmenen analogisen ja digitaalisen televisiokanavan tarjontaa ja monipuolisuutta. Tutkittuja kanavia olivat muun muassa Ylen TV1, TV2, YLE24, Teema, FST5, MTV3, Nelonen, Subtv, Urheilukanava ja The Voice.

Yhteensä kanavat lähettivät viime vuonna päivittäin yli 136 tuntia ohjelmia. Selvityksessä kävi ilmi, että kanavien yhteenlaskettu monipuolisuus laski alhaisemmaksi kuin koskaan aiemmin 2000-luvulla.

Kanavien uutisikkunat, chatit ja mobiilipelit lasketaan päivittäisen tv-tarjonnan lisäksi. Näitä pyöritetään kanavilla yhteensä 200 tuntia joka päivä.

Keskiarvon laskuun tosin vaikuttivat Urheilukanavan ja The Voicen kaltaiset erikoistuneet kanavat.

Monipuolisimpia kanavia olivat selvityksen mukaan Ylen TV1 ja FST5. Kaiken kaikkiaan julkisen palvelun kanavat tarjosivat kokonaisuutena monipuolisempaa ohjelmistoa kuin koko kymmenen kanavan paketti yhteensä. Kaupallisten kanavien tarjota tippui edellisvuodesta.

Kotimainen tuotantokin on edelleen voimissa. Kaikista ohjelmista 65 prosenttia oli kotimaista tuotantoa. Sarjamuotoisia ohjelmia puolestaan oli neljä viidesosaa kokonaistarjonnasta.

Liikenne- ja viestintäministeriön Selvitys perustuu yhden esimerkkiviikon ohjelmatarjontaan.

PDF : http://www.mintc.fi/oliver/upl938-LVM56_2007.pdf
 
Ylös