Sony tuonee oled-tv:t Eurooppaan ensi vuonna

Sivustoa
		sponsoroi SatShop.fi

ankkanator

Huoltovalikon jäsen
Sijainti
saimaa
Sony tuonee oled-tv:t Eurooppaan ensi vuonna

Sony suunnittelee tuovansa oled-televisiot Euroopan markkinoille ensi vuonna, kertovat Nikkei Business Daily ja uutistoimisto Reuters. Japanissa ja Yhdysvalloissa yhtiö on jo myynyt niitä.

Toistaiseksi oled-televisiot ovat varsin kalliita. Esimerkiksi 11 tuuman malli maksaa Japanissa 200 000 jeniä eli noin 1 200 euroa.

Sony odottaa oled-televisioiden myynnin kasvavan 14-kertaiseksi vuodesta 2009 vuoteen 2012. Vuoden 2012 ennuste, 2,8 miljoonaa kappaletta, jää silti toistaiseksi kauas jälkeen lcd-markkinoille ennustetusta 180 miljoonasta.

Oled tarkoittaa orgaanista lediä eli valodiodia. Niistä valmistetut näytöt voidaan rakentaa huomattavasti ohuemmiksi kuin nestekide- eli lcd-paneelit, ja tarvittaessa ne voivat olla myös taivuteltavia. Esimerkiksi yllä mainittu 11 tuuman malli on vain 3 millimetriä paksu.

Oled-tekniikan toinen etu on nestekidenäyttöjä keskimäärin alhaisempi virrankulutus, mikä johtuu fysikaalisesta toimintaperiaatteesta. Lcd-monitorissa taustavalo on päällä aina, ja kuva muodostetaan säätämällä läpi pääsevän valon määrää ja väriä nestekiteiden ja suodatinten avulla.

Sen sijaan oled-näyttö on hyvin läheistä sukua perinteiselle elektroluminesenssinäytölle, jossa kunkin pikselin valon synnytetään suoraan niin kirkkaaksi ja sen väriseksi kuin tarve on. Valo muodostuu, kun loisteaine-elementteihin kytketään jännite.


lähde : Talentum
 
Ylös