Sony BMG rikkoo tekijänoikeuksia, taistelussaan tekijänoikeuksista.

Sivustoa
		sponsoroi SatShop.fi

PNP

Valvoja
Sijainti
Turku
Laitteisto
VU+ Ultimo 4K, Duo4k, Samsung 4k 65", AppleTV
Sony BMG rikkoo tekijänoikeuksia, taistelussaan tekijänoikeuksista.

Tässä hyvä esimerkki kuinka nuo levy-yhtiöt yms. taistelevat tekijänoikeuden puolesta, tietysti rikkomalla tekijänoikeuksia. :grumpy:

Alla oleva teksti on mbnet:in uutisista.

http://www.mbnet.fi/jutut/uutiset/?from=etusivu#U1945

Linkin takaa löytyy linkkejä englanninkielisille sivuille.

------------------------------------------------------------------------------

Tekijänoikeuksien suojaamiseen tehty kopiosuojausohjelma rikkoo muun muassa kopiosuojauksia kiertäneen Dvd Jonin tekijänoikeuksia.
Sony BMG:n kohua herättänyttä kopiosuojausohjelmistoa tehtäessä on luultavasti rikottu tekijänoikeuksia. XCP-ohjelmasta on löydetty osia avoimen lähdekoodin ohjelmista, joiden lainaaminen ilman mainintaa GPL-lisenssistä (General Public License) on tekijänoikeusrike.
Epäilys avoimen koodin hyväksikäytöstä heräsi, kun Matti Nikki ja Sebastian Porst kertoivat löytäneensä XCP:stä GPL-lisenssin suojaamaa koodia. Sittemmin myös monet muut tahot - mukaan lukien tietoturvayhtiö Saber Security - kertovat tehneensä saman havainnon. Löydökset sisälsivät muun muassa osia avoimen lähdekoodin mp3-soitin Lamesta sekä kokonaisia avoimen koodin kirjastoja.

Kaiken huippu on kuitenkin se, että XCP sisältää myös Jon Johansenin kirjoittamaa koodia. Jon Johansen, joka tunnetaan paremmin liikanimellä Dvd Jon, onnistui suututtamaan Hollywoodin elokuvateollisuuden kattojärjestö MPAA:n (Motion Picture Association of America) vuonna 1999 murtamalla dvd-levyjen kopiosuojauksen. Sen jälkeen Johansen on osallistunut muun muassa Microsoftin ja iTunesin kopiosuojausten murtamiseen.

XCP:stä lötynyt Dvd Jonin koodi on julkaistu LGPL-lisenssin (Lesser General Public License) alla. LGPL on kehitetty GPL-lisenssin rinnalle suojaamaan muun muassa kirjastoja kokonaisten ohjelmistojen sijaan.

GPL- ja LGPL-lisenssin ehtojen mukaan myös ohjelma, joissa lisenssien suojaamaa koodia käytetään, on julkaistava näiden lisenssien alla. Lisäksi lähdekoodista on löydyttävä asianmukaiset viittauksen kyseisiin lisensseihin sekä käytävä ilmi, mistä koodi on peräisin. Koska XCP ei täytä näitä ehtoja, sen valmistanut First4Internet on rikkonut tekijänoikeuksia lainatessaan koodia.
 

PNP

Valvoja
Sijainti
Turku
Laitteisto
VU+ Ultimo 4K, Duo4k, Samsung 4k 65", AppleTV
Sinun tulee rekisteröityä nähdäksesi muutakin kuin ensimmäisen viestin sisältö.
 
Takaisin
Ylös