SNR, BER ja kuvan nykiminen

Sivustoa
		sponsoroi SatShop.fi

f7391

Huoltovalikon jäsen
SNR, BER ja kuvan nykiminen

Kahdella C-virittimellä ja tuoreimmalla virallisella Dream Multimedian firmwarella varustetussa boksissani on ärsyttävä ominaisuus eli kuvan nykiiminen. Tämä on täysin ymmärrettävää, sillä BER eli bittivirhesuhde on välillä aika suuri.

(Tämäkin suure on ilmoitettu väärin Dreamboxisssa, sillä bittivirhesuhde ilmoittaa virheellisten bittien lukumäärän suhteen oikeellisten bittien lukumäärään. BER=0 tarkoittaa siis että yhtään bittiä ei tietyssä ajassa ole mennyt väärin ja BER=0,01 (eli BER=1%) sitä, että joka sadas bitti on väärin. Dreamboxin ilmoittama BER=1000 tarkoittaisi siis sitä, että jokaista oikein vastaanotettua bittiä kohden on vastaanotettu 1000 virheellistä bittiä... DM:n BER tarkoittaakin siis virheellisten bittien lukumäärää tietyssä aikavälissä. Tämä on toki sivuseikka, mutta avauduimpa nyt tästäkin.)

Syy suureen BER:in on varmastikin se, että SNR vaihtelee välillä 93%-95%. Tämä siis, vaikka talomme kaapeliverkko on mitattu ja digikelpoiseksi todettu. Koaksiaalikaapeli boksin ja seinän välissä on vain metrin mittainen, joten sekään tuskin aiheuttaa tätä häviötä. Erikoista asiassa on se, että kun nykimistä alkaa ilmaantua, asiaan auttaa hetkeksi se, että boksista käyttää virrat kokonaan pois.

Paljonko teillä muilla on SNR kaapeliverkossa? Voiko ongelma olla firmwaresta (eli imagesta) kiinni?
 
Ylös