SM-liiga Urho-TV-kanavalle

  • Viestiketjun aloittaja Hexi
  • Aloituspäivämäärä
Sivustoa
		sponsoroi SatShop.fi

Hexi

Huoltovalikon jäsen
SM-liiga Urho-TV-kanavalle

SM-liigan runkosarjaotteluiden televisiointioikeudet siirtyvät perustettavalle Urho-tv-kanavalle. Otteluita lähetti aiemmin Canal+, jonka taustayhtiön oli pakko myydä oikeudet kilpailuviraston päätöksen mukaan.

Urho-tv:n vetäjän Ahti Leväahon mukaan lähetettävien ottelujen määrä kasvaa kolmeen viikossa.

- Luvassa on muutakin jääkiekkoaiheista ohjelmaa, Leväaho vihjaa.

Niille, joilla on ennestään Canal Digitalin tai PlusTV:n maksukanavia, Urho-tv:n tilaaminen maksaa alustavien arvioiden mukaan kymmenen euron kuukaudessa. Uuden kanavan takana on mediataloista riippumaton suomalainen Parsifal Sport Oy.

SM-liigan maksu-tv-oikeudet omisti vielä viime kaudella Canal+, joka joutui kuitenkin Kilpailuviraston päätöksellä luopumaan oikeuksistaan, kun sen taustayhtiö C More Group siirtyi Bonnier-konsernin omistukseen. Tämän jälkeen C More Group möi oikeutensa Parsifal Sportille.

Sopimus koskee kausia 2009-2013, ja sen ovat hyväksyneet sekä jääkiekon SM-liiga Oy että Sanoma Entertainment Oy / Nelonen Media, joka on toinen SM-liigan tv-oikeuksien haltijoista.

Hassua asiassa on se, että URHOtv:llä ei ole vielä edes toimilupaa. Se on vasta yksi hakijoista E-kanavanippuun. Päätös myönnettävistä toimiluvista on luvassa tänä kesänä.

Urho-tv lanseerataan Leväahon mukaan syyskuun alussa ja sen kärkituote on jääkiekon SM-liiga.

Vannoutuneet kiekkofanit voivat seurata ensi kaudella kotisohviltaan jopa neljä SM-liigan runkosarjapeliä viikossa suorina lähetyksinä, kun Urho-tv:n lisäksi Nelonen jatkaa kiekkolähetyksiään.

- Suunnitelmissamme on näyttää vähintään kolme matsia viikossa, enemmänkin, jos katsojia kiinnostaa, Leväaho sanoo.

Nelonen näyttää vanhan kaavan mukaisesti "Kuukauden ottelun" ja keväällä lisäksi finaalit, kertoo Sanoma Entertainment Oy:n toimitusjohtaja Anu Nissinen.

- Tavoitteenamme on tuoda ruutuun tapahtumia kiekkomaailman kulisseista, kertoa ilmiöistä ja mielenkiintoisista persoonista syvällisesti. Joka päivälle on jotakin, Leväaho jatkaa.

Tekijät jatkavat

Urho-tv aikoo tulla maksukanaville jäädäkseen. Parsifal Sport Oy:n pääomistajalla ja hallituksen puheenjohtajalla Peter Ekelundilla on kovat piipussa.

- Tavoitteenamme on rakentaa Urho-tv:stä Suomen johtava maksullinen urheiluun keskittyvä tv-kanava. Siksi todella halusimme SM-liigan otteluoikeudet itsellemme. Onhan lätkällä aivan erityisasema suomalaisten sydämissä, Ekelund sanoi.

Vaikka maksu-tv-oikeuksien omistaja vaihtuu, SM-liigalähetysten tv-tuotanto säilyy ennallaan. Canal+:lta tutuksi tulleet selostajat, toimittajat ja kommentaattorit sekä tuotantoyhtiö jatkavat lähetysten tekemistä myös Urho-tv-kanavalla. Samoin Nelosen tuotantotiimi jatkaa entisessä kokoonpanossa.

Lähde Ilta-Sanomat
 

Raitsa

Ylläpitäjä
Ylläpitäjä
Sijainti
Turku
Laitteisto
Nvidia Shield + Synology NAS DS218+ LG B6 OLED 55" + Genelec
Sinun tulee rekisteröityä nähdäksesi sivuston sisältöä.
 
Ylös