Silvercrest KH6506 / Matsui MATDVD3286E

Sivustoa
		sponsoroi SatShop.fi

SkyPerfecTV

Huoltovalikon jäsen
Sijainti
Mansen kyljessä
Silvercrest KH6506 / Matsui MATDVD3286E

On tullut polteltua erinäinen määrä lastenohjelmia Nero Digitalina DVD:lle. Kuvittelin että kun 2-3 PC:ssä on DVD-asema niin erillistä pyöritintä ei tartte hankkia. Tietokoneen boottaaminen katselukuntoon kestää kuitenkin melkein yhtä kauan kuin 4-vuotiaan mielenkiinto yhtä asiaa kohtaan. Niinpä läksin etsimään standalone DVD-soitinta joka osaisi MPEG-4:n.

Pari yötä surffattuani päädyin neljän vaiheille:
 • Verkkokaupan Procaster DVD-003 49€
  Kelkan kanssa liikkuva läppä kuulosti lapsiperheessä tuhoon tuomitulta.:smashfrea :hitwithro
 • Verkkokaupan Procaster DVD-004 79€
  Procasterilla on tosin tyylikkäät kotisivut mutta varsin niukasti oli sisältöä. Tässä olis kyllä ollut USB ja HDMI ja oliko siinä vielä kortinlukijakin.
 • Gigantin Matsui MATDVD3286E 59€
  Tämän kävin ostamassa todetakseni että suht äänekäs on ja sanoo mun .mp4 -tiedostoilleni UNSUPPORT FORMAT :disappoin . Käyttöliittymästä tulee mieleen MS-DOS -ajat kun asiat oli vähän kulmikkaampia :haha: . Yleensä Google tietää kaiken mutta kyseistä Matsuita ei tainnu löytyä edes foorumeilta vaan ainoastaan Gigantin omilta sivuilta. Kun ei missään näkynyt takuusinettiä niin ei kun ruuvit auki ja syynäämään :evil: .
  Pääpiirilevyltä "D2-030E-C ver:1.1" löytyivät Sunplus SPHE8202D (DVD-piiri), AVL SLAV6463260-7TE (64Mbit SDRAM?), AMIC A29L040L-70F (512Kbyte flash). Pyörittimestä ei osunut silmään mitään merkki- tai mallimerkintää.
 • Lidlin Silvercrest KH6506 49.90€
  Tämänkin kävin ostamassa. Kotona huomasin että toisin kuin kuvittelin niin tässä laitteessa ei ollut USB:tä tai kortinlukijaa. Menut näyttävät hiotummilta kuin Matsuissa mutta toisaalta ne tuntuvat myös piirtyvän silminnähden hitaammin. Tästä kyseisestä Silvercrestin mallistakin löytyi huonosti speksejä - muistaakseni tasan yksi maininta saksankielisestä viestiketjusta joka käsitteli sisarmallia KH6507. Tämä sanoi mun .mp4 -tiedostoilleni muistaakseni "not supported" :disappoin .
  Ei ollut sinettiä tässäkään :naughty: joten voin kertoa piirilevyltä 4208-0315-0084 löytyvän piirit ZR36966EPCG G0 a.k.a. Zoran Vaddis 966 (DVD-piiri), Winbond W9864G6EH-6 (64Mbit SDRAM), Wolfson WM8522G (6ch audio DAC), Spansion S29AL016D (16Mbit flash) ja Amtek AM5888S (5ch BTL driver for motors). Itse "drive" näyttäis olevan Sony.

Tutustuttuani pikaisesti kumpaankin laitteeseen ja lueskeltuani doom9.org:ia tajusin että standardinmukaisia .mp4 -tiedostoja soittavat varsin harvat soittimet :pat: . Nero Digitalin lista http://www.nero.com/nerodigital/eng/DVD_Player_Recorder.html soittimista ei ole kovin pitkä, useimmista merkeistä en ole ennen kuullutkaan eikä niitä näytä saavan juuri mistään.

.avi -tiedostot kelpaavat varmaan kaikille joissa lukee päällä jotain divx tai mpeg4 -tuesta vaikka epäilemättä erojakin löytyy. Pistin jonkun Xvid DVD-kiekon koneeseen ja kumpikin soitin hoiti homman.

Taidan viedä Matsuin takaisin kauppaan mutta Silvercrest saa ehkä jäädä.

Olisko valistuneita arvauksia minkä laitteiden firmwaret kelpais noihin? Veikkaan että "DVD-piiri", flash ja SDRAM tarttee olla samat eikä muulla oo väliä???
 
Ylös