Saunalahti mullistaa digiboksin - 5 teratavua nettiin

Sivustoa
		sponsoroi SatShop.fi

ankkanator

Huoltovalikon jäsen
Sijainti
saimaa
Saunalahti mullistaa digiboksin - 5 teratavua nettiin

Ohjelmat laajakaistayhteyden yli

Saunalahti on esitellyt aivan uudenlaisen tallentavan digiboksin, johon voi ladata ohjelmia huimat 5000 gigatavua eli 5 teratavua, eli jopa 30-kertaisen määrän tavalliseen verrattuna. Saunavisio-digiboksi tallentaakin materiaalin nettiin virtuaalikansioon, vaikka kaikilta kanavilta yhtä aikaa.

Saunalahti kertoo, että uudenlainen digiboksi on jatkuvasti kytketty internetiin kodin laajakaistayhteyden kautta. Tavallisessa tv-katselussa laite toimii kuten mikä tahansa digiboksi, mutta tallennetut ohjelmat katsotaan nettiyhteyden yli. Laitteessa ei siis ole lainkaan omaa kiintolevyä.

Nauhoitus vaikka kaikilta kanavilta yhtä aikaa

Jokaisella käyttäjällä on mahdollisuus tallentaa ohjelmia viiden teratavun eli 5000 gigatavun edestä. Määrä vastaa noin 2500 tuntia tv-ohjelmaa. Mielenkiintoinen mahdollisuus on se, että ohjelmia voi tallentaa vaikka kaikilta saatavilla olevilta tv-kanavilta yhtä aikaa. Mikäli käyttäjä ei satu olemaan laitteen äärellä, tallennuksen voi ajastaa myös netistä www-selaimella tai wapin kautta matkapuhelimella.

Tämä viittaisi siihen, että teknisesti palvelu nauhoittaa ohjelmat palvelimille suoraan televisioverkosta, eivätkä ne nauhoitusvaiheessa kulje käyttäjän kautta. Saunalahden ei periaatteessa tarvitsisi tehdä muuta kuin nauhoittaa kaikki Suomessa tuleva televisiolähetys kerran, ja jaella siitä käyttäjien "nauhoittamia", eli käytännössä etukäteen tilaamia osuuksia. Ehkä juuri tämä mahdollistaa viiden teratavun jättikansion.

Digiboksilla voi myös katsoa netin valokuva-albumiin tallennettuja valokuvia, joita käyttäjä lataa palveluun.

14,95 euroa kuukaudessa

Saunavisio on kuukausimaksullinen palvelu, joka sisältä tallennuspalvelun ja vuokradigiboksin. Palvelun hinta on 14,95 euroa kuukaudessa, eikä siinä ole aloituskustannuksia. Palvelusopimus on määräaikainen, 24 kuukautta eli kaksi vuotta.

Lisäksi palvelun käyttämiseen tarvitaan vähintään 8 megabittiä sekunnissa välittävä laajakaistayhteys. Digiboksi kytketään suoraan laajakaistaan, joten palvelu ei edellytä tietokoneen käyttämistä. Käytössä oleva laajakaistayhteys voi olla minkä tahansa operaattorin toimittama.

http://saunalahti.fi/internet/saunavisio/
 

PNP

Valvoja
Sijainti
Turku
Laitteisto
VU+ Ultimo 4K, Duo4k, Samsung 4k 65", AppleTV
Sinun tulee rekisteröityä nähdäksesi sivuston sisältöä.
 
Ylös