Satelliittista vihdoinkin suomalaisillekin teräväpiirtokuvaa

Sivustoa
		sponsoroi SatShop.fi

Raitsa

Ylläpitäjä
Ylläpitäjä
Sijainti
Turku
Laitteisto
3 * Nvidia Shield + Synology NAS DS218+ LG 77CX6LA + Genelec + RasPi/Moode + Adam T5V + T7V + T10S - ArcoLinux
Satelliittista vihdoinkin suomalaisillekin teräväpiirtokuvaa

Suomalaisilla on ollut mahdollisuus katsella Astra-satelliitin kautta Euro1080-kanavan lähetyksiä. Nyt tarjolle tulee myös Thor 2 -satelliitin kautta lähettävä Canal Plus C More HD -kanavallaan.

Katsojalle teräväpiirtolähetykset merkitsevät entistä tarkempaa kuvaa ja sitä kautta uudenlaista katseluelämystä. C More HD -kanava lähettää päivittäin kolme teräväpiirtoelokuvaa.

Canal Plus laskuttaa HD-kanavasta neljä euroa, mutta katsojalla on oltava myös Canal Plussan muiden lähetysten tilaajakortti. Näiden kanssa tilausmaksu on yli kolmekymmentä euroa kuukaudessa.

Lähetysten vastaanottoon soveltuvat digiboksit ovat vasta tulossa tarjolle.

- Ensimmäiset HDTV-digiboksit tulevat markkinoille loka-marraskuussa ja kykenevät vastaanottamaan myös kaikki muut olemassa olevat Canal Digital -kanavat sanoo toimitusjohtaja Jyri Timonen.

C MORE HD -kanavan kanssa yhteensopivia digiboxeja valmistavat Force ja Grundig. Laitteiden hinta tulee olemaan noin 600 euroa.

Näyttölaitteeksi sopivat kalliimman hintaluokan HD Ready -yhteensopivat plasma- ja LCD-vastaanottimet. Muut eivät lähetä kopiosuojattua HD-signaalia digitaalisesta DVI-kytkennästä.

Ensimmäisen sukupolven Canal Plussan HDTV-digiboksi käyttää MPEG-2-standardin mukaista lähetystapaa, jonka siirtonopeus 16 megabittiä sekunnissa. Suunnassa 0,8 W olevan Thor 2 -satelliitin lähetystaajuus on 11261 MHz ja polarisaatio H.

Lähetysten määrä kasvaa Canal Plussan mukaan vuoden-puolentoista kuluttua, kun käyttöön otetaan suuremman siirtonopeuden MPEG-4-lähetystapa. Muutos edellyttää käyttäjiltä uuden digiboksin hankkimista.

- Ensi vuoden huhti-toukokuussa markkinoille odotetaan myös niin sanottuja Combo-digibokseja, joilla voidaan vastaanottaa sekä HDTV-satelliitti- että maanpäällisiä digilähetyksiä, sanoo Canal Digital Finland Oy:n toimitusjohtaja Jyri Timonen. Markkinoille odotetaan silloin myös kiintolevyversioita.

Laajemmin teräväpiirtolähetykset tulevat Suomeen vasta, kun nykyinen analogiaverkon lähetykset lopetetaan. Ennen sitä HDTV-signaalia tullaan jakamaan myös kaapeliteitse.
http://www.prosessori.fi/uutiset/uutinen.asp?id=47616
 

PNP

Valvoja
Sijainti
Turku
Laitteisto
VU+ Ultimo 4K, Duo4k, Samsung 4k 65", AppleTV
Sinun tulee rekisteröityä nähdäksesi sivuston sisältöä.
 

PNP

Valvoja
Sijainti
Turku
Laitteisto
VU+ Ultimo 4K, Duo4k, Samsung 4k 65", AppleTV
Sinun tulee rekisteröityä nähdäksesi sivuston sisältöä.
 
Ylös