Satelliitti tv:n asennus vanhaan kaapelointiin?

Sivustoa
		sponsoroi SatShop.fi

perttiy

Huoltovalikon jäsen
Sijainti
Lohja
Satelliitti tv:n asennus vanhaan kaapelointiin?

Suunnitteila olisi laittaa nykyisen harava antennin rinnalle satelliitti lautanen (lähinnä multifocus) jolloin käyttäisin jo valmiiksi vedettyä maanpäällisille lähtetyksille tarkoitettua antennikaapelia myös satelliitti singnaalin siirtoon.

Vedot on tehty tällähetkellä niin, että kaapeli tulee suoraa katolta noin 6,5 tekniseen tilaan, jossa se sitten jaetaan useampaan huoneeseen. Tällöin yhdelle vedolle tulee mittaa noin 15-20m.

Nyt aluksi tarkoitus olisi tulla toimeen 2 single mikropäällä, mutta tulevaisuudessa laajentaa 4 twin mikropäätteeseen jolloin voisi myös katsoa useammasta tv:stä sateliittiä. Haluaisin myös säilyttää maanpäälliset lähetykset jolloin peruskanavia voisi katso t:stä ja muita kanavia s:stä.

Jokaisessa huoneessa jossa tarkoitus on katsoa sateliittia tulisin liittimen korvaamaan asianmukaisella rasialla ja teknisessä tilassa haaroituksen myös, mutta mikähän tähän tarkoitukseen olisi paras ratkaisu. Tällähetkellä haaroitus on aika rumannäköinen johtoviritelmä, josta ulkokarvat paistattelee.

Asun Lohjalla, joka siis sijaitsee aikas lähelle 60 astetta pohjoista ja 24 itäistä pituutta. Pääasiallinen tarkoitus hankkimiselle saada näkymään hotbird 8 sekä joitain englannin kielisiä kanavia (lastenohjelmia, dokumentteja ja elokuvia) ja eikä olisi pahitteeksi vaikka formulatkin näkyisi. Siis vapaita kanavia. Asutaan omakotitallossa joten lautanen on mahdollista sijoittaa melkein ihan minne vaan. Jos lautasen sijoittaa katolle(noin 7m) on etelä/länsi suunnassa esteenä naapurin talo noin 20 m etäisyydessä sekä muutama harva puu. Sen jälkeen ei ole muuta kuin usean kilometrin päässä oleva tiheä metsä joka siis näkyy horisontissa. Mitkähän mahtavat olla satelliitti paketit jotai kannattaisi lähteä etsimään hb8:n lisäksi ja onko edes mahdollista saavuttaa. Entä jos asentaa 4 mikropäätä?

Lautanen on (noin 80-100 cm) tarkoitus kiinnittää samaan mastoon kuin harava antenni.

Antakaa kommenteja teknisestä ratkaisusta onko toimiva vai ei ja muukin kommentti on tervetullutta. Ja mitenkän lautasen suuntauksessa tulisi tehdä?
 
Ylös