Sateliittidigi-tv taas askeleen lähempänä

Sivustoa
		sponsoroi SatShop.fi

ankkanator

Huoltovalikon jäsen
Sijainti
saimaa
Sateliittidigi-tv taas askeleen lähempänä

DVB-järjestö hyväksyi noin vuosi sitten dvb-sh-tekniikan (Dvb Satellite services for Handhelds), jolla digitv-signaali saadaan tuotua päätelaitteisiin satelliittien kautta. Nyt Dibcom on esitellyt ensimmäisen dvb-sh-piirin.

Dvb-sh on suunniteltu toimimaan alle kolmen gigahertsin taajuuksilla, tyypillisesti S-alueella. Dvb-h:n tapaan tekniikka mahdollistaa ip datacasting -yhteydet ja monenlaiset interaktiiviset palvelut. Määrityksissä on speksattu kaksi eri toimintamoodia riippuen siitä, ollaanko satelliittiyhteydessä vai maaverkon alueella. Virheenkorjausta linkissä tehdä turbokoodauksen avulla.

Ranskalaisen Dibcomin DIB29098-sirun ominaisuuksiin kuuluu Diversity-2 -kaksoisantennivastaanotto. Tämä teknologia parantaa merkittävästi vastaanottoa sisätiloissa sekä liikkeellä ollessa, kuten on osoitettu autoteollisuuden sovelluksissa. Uutuuspiiri on nelitaajuuksinen multi-mode -vastaanotin. Se sisältää rf-virittimet, jotka tukevat vhf-, uhf-, L-alueen ja S-alueen taajuuksia, kaksoisdemodulaattorin, joka prosessoi dvb-t-, dvb-h- ja dvb-sh-signaaleja sekä tehokkaan turbo-dekooderin.

Dvb-sh:n roolia mobiilitelevision standardein joukossa on epäilty, mutta Dibcomin mukaan tekniikka on houkuttelva vaihtoehto niissä maissa, joissa mobiili-tv:tä ei vielä ole lanseerattu. Niissä voidaan dvb-sh:n avulla nopeasti saada peitto laajoille alueille kattavan verkon kautta ja kohtuullisin kustannuksin.

Dvb-sh tulee olemaan laajemmin esillä ensi viikolla Barcelonassa Mobile World Congresissa. Esimerkiksi Audemat esittelee messuilla dvb-sh-liikenteen testausjärjestelmän prototyyppiä. Sitä on kehitetty yhdessä dvb-sh:n kehittämisestä vetovastuun ottaneen Alcatel-Lucentin kanssa.


lähde : SanomaMagazinesFinland
 
Ylös