Samsung ja Debitel tuovat markkinoille Euroopan ensimmäisen dmb-tv-matkapuhelimen

Sivustoa
		sponsoroi SatShop.fi

pipox

Rekisteröimätön kävijä
Samsung ja Debitel tuovat markkinoille Euroopan ensimmäisen dmb-tv-matkapuhelimen

Samsung ja Debitel tuovat markkinoille Euroopan ensimmäisen dmb-tv-matkapuhelimen Saksassa
Yksi Saksan suurimmista matkapuhelinoperaattoreista, Debitel, käynnistää nyt Euroopan ensimmäisen matkapuhelinverkon, joka välittää t-dmb-standardiin perustuvia tv-lähetyksiä puhelimiin. Samalla saa ensi-iltansa Samsungin tv-puhelin P900.
Puhelin-tv-lähetykset aloitetaan jalkapallon MM-kisojen alla Saksan lisäksi myös Italiassa. Siellä Samsung tuo markkinoille kaksi dvb-h-standardiin perustuvaa puhelinta – P910:n ja P920:n.

Matkapuhelinoperaattori Debitelin mobiili-tv-palvelu on nyt kuluttajien tilattavissa Saksassa. Samsung P900-puhelimen käyttäjät voivat katsoa jalkapallon MM-kisalähetyksiä suoraan puhelimestaan. Tv:n katselu on helppoa: painetaan tv-painiketta ja valitaan kanava. Myös digitaaliradiolähetysten (dab) kuuntelu onnistuu, koska t-dmb on digitaalisen dab-radioverkon kehittyneempi versio.

Simpukkamallisen Samsung P900:n kansi kääntyy vaakasuoraan, jolloin kirkkaalta ja selkeältä näytöltä voi katsella tv:tä laajakuvamuodossa. P900 tukee myös koko joukkoa multimediatoimintoja ja sillä voi tallentaa tv-kuvaa kuten videolaitteella.

Puhelin-tv-lähetykset alkavat välittömästi Berliinissä, Kölnissä, Münchenissä, Stuttgartissa ja Frankfurtissa. Lähikuukausien aikana lähetykset alkavat myös useissa muissa Saksan kaupungeissa.

– Saksa on hyvä markkina-alue dmb-tv-lähetysten aloittamiseen. Jalkapallon MM-kisat alkavat pian, ja niitä halutaan katsoa televisioista. Katsojat eivät jää mistään paitsi, kun heidän käytössään on dmb-palvelumme. Toteutamme nyt Euroopan ensimmäisen kaupallisen dmb-television yhteistyössä Samsungin kanssa, sanoo Debitelin toimitusjohtaja Paul A. Stodden.

– Meillä on suuri kunnia esitellä Euroopan ensimmäinen t-dmb:hen perustuva tv-matkapuhelin yhteistyössä innovatiivisen matkapuhelinoperaattorin Debitelin kanssa. Tv-puhelimella on mainio tilaisuus päästä tapahtumien keskipisteeseen, kun se lanseerataan MM-jalkapallon isäntämaassa, sanoo Samsungin televiestintädivisioonan toimitusjohtaja Kitae Lee.

Keskustelut matkapuhelintelevision markkinoille tuomisesta jatkuvat useiden eurooppalaisten, myös pohjoismaisten, matkapuhelinoperaattoreiden kanssa. Samsung tukee kaikkia käytössä olevia mobiili-tv:n lähetystekniikoita (t-dmb, s-dmb, dvb-h ja Media FLO). Matkapuhelin-tv on nyt siis todellisuutta myös Euroopassa, kun Saksassa lähetykset aloitetaan t-dmb-muodossa ja Italiassa dvb-h-muodossa. Koreassa television katselu matkapuhelimesta on ollut arkipäivää jo vuoden ajan.

P900:n 2,2-tuumaisen tft-näytön tarkkuus on 240 x 320 pikseliä ja 262 000 väriä. Puhelimessa on kahden megapikselin kamera ja se tukee tavallisimpia musiikki- ja videotallennusmuotoja. P900:ssa on stereokaiuttimet ja vahvistin. Puhelimessa on edge- ja bluetooth-tuki, 128 megatavun muisti ja paikka microSD-kortille. Laite painaa 124 grammaa.

http://www.samsung.com/fi/presscenter/samsunglocalpress/samsunglocalpress_20060602_0000260761.asp
 

pipox

Rekisteröimätön kävijä
Sinun tulee rekisteröityä nähdäksesi muutakin kuin ensimmäisen viestin sisältö.
 
Ylös