Saksan digi-maksutelevisio Premiere hyvään tulokseen

Sivustoa
		sponsoroi SatShop.fi

Raitsa

Ylläpitäjä
Ylläpitäjä
Sijainti
Turku
Laitteisto
3 * Nvidia Shield + Synology NAS DS218+ LG 77CX6LA + Genelec + RasPi/Volumio + Adam T5V + T7V + T10S - ArcoLinux
Saksan digi-maksutelevisio Premiere hyvään tulokseen

Saksan digitaalinen maksu-televisioyhtiö Premiere on yltänyt kolmannella kvartaalillaan yllättävän hyvään tulokseen - 60,6 miljoonan euron voittoihin ennen verotusta. Liikevaihto oli 272,6 miljoonaa euroa. Yritys tähtää koko vuoden liikevaihdossaan yli 1,1 miljardiin euroon.

MDax-noteerattu Premiere kerää päätulonsa tilausmaksuista, joiden osuus on yli 95 prosenttia. Pay-per-view-tulojen osuus jää alle neljän prosentin ja mainonnan alle prosentin. Tilaajia yhtiöllä oli 3,4 miljoonaa.

Premierellä on digitv-yhtiönä jo pitkä ja kivinen tie takanaan. Leo Kirch perusti sen jo vuonna 1996 ensimmäisenä Saksassa. Se tunnettiin silloin nimellä DF1. Yhtiö ajautui mediaimperiumeineen konkurssiin digiteleviso-hankkeesta kasaantuneiden velkojen takia.

Maksutelevisioyritys rikkoi vasta äsken kolmen miljoonan tilaajan rajan, johon sen edeltäjä pyrki aikanaan jo 9 vuotta sitten. Yksityisten tilaajien määrä kasvaa edelleen hitaasti, mutta sen rinnalle on kehittynyt yrityskauppa. Premiere välittää muun muassa ravintoloille Premiere-Sport-kanavan jalkapallo-otteluita, joihin se on ostanut yksinoikeudet.

Premiere alkoi maksullisten elokuvien ja tv-sarjojen ja erikoiskanavien lähetyksillä. Se välitti katsojille Beate Uhsen erotiikkakanavaa ja suosittujen urheilulajien kuten Formula 1 -ajojen tai jalkapallo-ottelujen televisiointeja. Nyt se yrittänää tuoda uusia vuorovaikutteisia palveluja, joista seuraava tulee olemaan Fluxx AG:n kanssa tarjotut veikkaukset.

Uusin aluevaltaus Premierellä on teräväpiirtoinen televisio. Saksan ensimmäisten hdtv-lähetysten piti käynnistyä marraskuun alussa, mutta ne ovat lykkääntyneet joulukuun alkuun. Silloinkin hanketta rajoittavat vielä hdtv-vastaanottolaitteiden toimitusongelmat.
http://www.digitoday.fi/showPage.php?page_id=10&news_id=49995
 
Ylös