Säästölamput pimentävät digitelkkareita

Sivustoa
		sponsoroi SatShop.fi

ankkanator

Huoltovalikon jäsen
Sijainti
saimaa
Säästölamput pimentävät digitelkkareita

Kaikki uudentyyppiset energiansäästölamput ja loisteputket voivat aiheuttaa häiriöitä, kertoo Viestintäviraston radiotarkastusyksikön päällikkö Pentti Lindfors Turun Sanomille.

Pieni osa säästölampuista on viallisia ja ne voivat aiheuttaa häiriöitä televisiovastaanottoon tai radiopuhelinverkkoon. Häiriöalttius kasvaa lampun iän myötä, hän sanoo.


Esimerkiksi Tampere-talossa jouduttiin lehden mukaan taannoin vaihtamaan valaistusjärjestelmä, kun loisteputket häiritsivät talon radiopuhelinverkkoa.

Syy digitelevision pimenemiseen voi olla myös ohiajavassa sähköjunassa. Lindfors kertoo, että ongelma korostuu talvella, kun ajolankaan kertyy huurretta.

Ajolangan ja junan virranoton välille muodostuvan valokaaren kipinöinti voi häiritä digisignaalia. Pulmia saattaa aiheutua jo siitäkin, jos ajolangan ripustus on löystynyt. Tällöin tuulessa heiluva lanka kipunoi ilman ohiajavaa junaakin.

Kotona häiriöitä voivat aiheuttaa esimerkiksi laturit tai jääkaapin termostaatti.lähde : TalousSanomat.fi
 

pmantynen

Tuki-jäsen
Tuki-jäsen
Sijainti
Forssa
Laitteisto
Vu+ Duo (sat), Vu+ Solo2 (sat) + 2x Sundtek USB + Amiko Viper 4k Combo, lautaset: Gibertini 150 (polarmount), Gibertini 100 (diseqc-moottori)
Sinun tulee rekisteröityä nähdäksesi sivuston sisältöä.
 
Ylös