Reissutarinoita

Sivustoa
		sponsoroi SatShop.fi

Samzam

Huoltovalikon jäsen
Sijainti
Kanta-Häme
Laitteisto
Vu+ Ultimo 4K, 4xT2,2xS2X FBC, 107*113cm offset + GT-DM14MG kääntömoottori 86.5E-36W + 85cm offset Canal Digitalille
Olen matkailuautolla tien päällä ja tehnyt muutamia havaintoja norjan digiverkoista.
Radio: Norjassa on nykyään lakkautettu fm-radioverkko ja siirrytty kokonaan dab+ järjestelmään. Autossani on dab-radio ja kokemukset järjestelmästä on erinomaisia. Kanavia on useita. Maaseudulla muutama vähemmän kuin taajamissa. Radiokanavat kuuluvat loistavasti ja jopa tunneleissa on toistimet. Ei suhinoita tai pätkimisiä. Kattavuus on loistava. Vaihtaisin koska vaan suomen suhisevan fm-järjestelmän dab:iin. Harmi vaan että kyseinen taajuusalue on suomessa varattu dna:n vhf-verkolle.
TV: Olen juuri rajaseudulla jossa näkyy sekä suomen että norjan dvb-t verkko. Kyllä hävettää olla suomalainen. Suomessa näkyy viisi sd-kanavaa surkealla kuvanlaadulla kun samaan aikaan norjasta tulee sama naisten jalkapallon mm-finaali loistavalla kuvanlaadulla ja kanavia riittää lapin perukoillakin. Edes se että telkku on pienikokoinen ei tasoita kuvanlaadun eroja.
Suomi on takapajula digiverkkojen suhteen.
P.S. @Vkeys :ille tiedoksi. Norjan dab-verkossa on erinomainen kanava "P10 Country" Kyllä kelpaa kuunnella loistavaa countryä valtameren rantateillä hyvällä äänenlaadulla mersun turbon ujelluksen säestäessä :)
 
Ylös