Projekti: Isoa motoroitua kuuppaa katolle

Sivustoa
		sponsoroi SatShop.fi

Juanito

Huoltovalikon jäsen
Sijainti
Suomi
Projekti: Isoa motoroitua kuuppaa katolle

Autotallista löytyi muutama kesä sitten ostamani noin 160 senttinen kuuppa, jolle en vielä ole kerennyt mitään tekemään. Mielenkiinto heräsi kuitenkin taas ja siinä samassa useampi kysymys.

Jos tuon katolle hilaan, niin se on ehdottomasti saatava motoroitua. Mutta minkälainen moottori tuota sitten kestäisi. HM-Satista katselin tuota H-2-H Mount Jaeger HQ 1224 SMR (-EL) inkl. Actuator moottoriksi. Mutta kuinka paljon tuo sitten kestää, kuuppa nopeasti mitattuna on kuitenkin jo noin 25 kiloa. Runko ei ole mistään ihan sirosta rautatangosta tehty.

Jos tuo moottori sitten tulee kyseeseen, niin mietin tässä sitten sitä että miten se toimii. Tuota ilmeisesti ohjataan tuollaisella V-box-ohjaimella jota sitten vastaanotin käskyttää diseqlla? Moottori ilmeisesti liikkuu niin sivusuunnassa kuin sitten pystysuunnassakin. Olenko siis oikeassa, jos luulen että käsin etsimisen jälkeen kaikki tiedot on sitten tuon loodan muistissa ja se osaa ne sieltä sitten ohjata paikalleen? Tässä taka-ajatuksena lähinnä se, ettei tuo siis seuraa mitään rataa, vaan että niin pysty- kuin sivusuuntakin on ohjattavissa. Eli moottorin asennuksen ei tarvitsisi olla niin täydellisen vatupassissa.

Ja kun absoluuttista suoruuttakaan ei tarvitse, niin liekö samalla niin, että ei ole niin suurta väliä sillä, miten tuon kuupan tuohon moottorin kiinnittää. Tuossa kuin metallisessa rungossa tuollaiset tolppaan kiinnittämistä varten olevat kiinnikkeet, eli ainakaan kuvien perusteella minun hahmotuskykyni mukaan tuota ei suoraa tuohon moottoriin kiinni saisi. Eli menisi sitten melkeen hitsaustouhuksi, ja taas se olisi helpompaa jos tietäisi ettei kaiken tarvitse olla niin tiptop että rata ei katoaisi.
 

PNP

Valvoja
Sijainti
Turku
Laitteisto
VU+ Ultimo 4K, Duo4k, Samsung 4k 65", AppleTV
Sinun tulee rekisteröityä nähdäksesi sivuston sisältöä.
 

PNP

Valvoja
Sijainti
Turku
Laitteisto
VU+ Ultimo 4K, Duo4k, Samsung 4k 65", AppleTV
Sinun tulee rekisteröityä nähdäksesi sivuston sisältöä.
 

Liitetiedostot

  • Jalusta.jpg
    Jalusta.jpg
    41.5 KB · Lukukerrat: 143
Ylös