Laite-esittely Nvidia Shield Android TV (2015,2017,2019)

Sivustoa
		sponsoroi SatShop.fi

Harb

Huoltovalikon jäsen
Sijainti
Espoo
Laitteisto
Kotona: Vu+ Solo 4K (1 x tuplaS2, 1 x tuplaT2), Nvidia Shield Pro, Linux/Kodi, Onkyo TX-NR676E, Raspberry Pi 2, Netgear Orbi ac3000
Mökillä: Xtrend et10000 (2 x S2, 2 x T2), 1 Nvidia Shield, Rapsberry Pi 1, Netgear Orbi ac3000, ASUS 4G-AC55U
Olen jo jonkun aikaa kaivannut laitetta jolla voisi katsella reissussa ohjelmia Suomesta ja toisaalta esim Netflixistä. GoogleCast tuki oli myös listalla, lähinnä käytön joustavuuden takia.

Nyt kun asia tuli taas ajankohtaiseksi päätin hankkia Nvidia Shield Android TV:n. Suomessa tuota ei ole vielä paikallisesti tarjolla mutta Amazon.com lähettänee sen kyllä Suomeenkin.

Laitteenahan tuo on samaa sarjaa kuin muutkin Nvidia Shield sarjan laitteet ja pelikäyttöön suunnattu mutta toimii hienosti myös mediatoistimena.

Speksit:
4K Video, 192khz Audio
Tegra X1 (1.9 Ghz 4 ARM Cortex-A57 ja 4 ARM Cortex A53 64bit)
Maxwell 256:16:16 (1Ghz)
3 GB RAM
16 GB SSD / 500 GB HDD (jälkimmäinen pro -versio)
Micro SDXC
Gigabit Ethernet
HDMI 2.0
Micro USB 2.0
2xUSB 3.0
IR vastaanotin
802.11ac 2x2 MIMO 2.4Ghz ja 5Ghz Wi-Fi
Bluetooth 4.1/BLE


Virtalähdehän tuossa on tietysti jenksulan liittimillä varustettu mutta se on 100v-240v 50-60Hz, joten toimii pelkällä adapterilla Suomessa (jos sattuu olemaan aiemmista Shield laitteista pistokeliitin, niin sen voi myös vaihtaa tuohon tilalle)

DSC_1028.JPG

Laitteen mukana tulee peliohjain mutta kaukosäädin pitää ostaa erikseen. Amazon tarjoaa tällä hetkellä pakettia jossa kaukosäädin mukana $220. Pro versiosta joutuu maksamaan $100 enemmän ja siinä on 500GB HDD mukana mutta koska tuohon saa Micro SDXC kortin sisälle niin itse pidin parempana vaihtoehtona ostaa 64GB sellaisen parillakymmenellä taalalla.

Kumpikin ohjain ovat ladattavia. Kaukosäädin tuntuu vähän turhakkeelta koska sillä ei voi säätää äänenvoimakkuutta tai sitten en vaan osaa..

Edit: Nyt osaan: Kaukosäätimen alaosa on kapasitiivinen äänenvoimakkuuden säädin, joten kyllä tuolla nyt käyttöä löytyy (kummassakin ohjaimessa on muuten kuulokkeiden liitin ja mikrofoni ääniohjausta ja kuuntelua varten)

DSC_1029.JPG

Liittimet vasemmalta: Microsd, MicroUSB, USB 3.0, USB 3.0, Enet, HDMI, power

DSC_1031.JPG

Aplikaatioita tuohon voi asennella Googlen Play storesta tarpeen mukaan. Ne appsit joille on jo Android TV tuki löytyvät suoraan ja muut pitää asentaa kiertotien kautta ja ne eivät välttämättä toimi kunnolla (riippuu käyttöliittymästä.

Netflix, Youtube, VLC, Plex, Kodi , Google Music esimerkiksi löytyvät suoraan. Yle Areenaa en löytänyt Google Playn puolelta vaan jouduin lähtettämään asennuksen selaimella ja ohjelmiston käyttölogiikka ei ole täydellinen käyttöliittymän kanssa.

Ensimmäisenä asensin tuohon OpenVPN clientin jolla pääsee kotiverkon kautta näppärästi Suomen palveluihin kiinni. (tosin client oli non Android TV versio ja vaati näin ollen vähän ylimääräistä jumppaa) Areena ja Netflix toimivat ihan hienosti rapakon toiselta puolelta (riippuu tietysti käytettävissä olevasta kaistasta). Kodin live-tv striimaus pätkii aika runsaasti. Pitäisi asentaa joku aplikaatio joka osaa pyytää boksilta transkoodatun striimin mutta en ole vielä niin pitkällä.

Pelejä löytyy viitisenkymmentä ja noita tulee jatkuvasti lisää. Itse olen Sky Forceen, Game of Thronesiin ja Beach Buggyyn upottanut muutamia tunteja aikaani. Grafiikka ei ole ihan Xbox360 / PS3 tasoista mutta ei kyllä jää kovin kauksikaan. Doom 3, Half-Life 2 ja Bombsquad näyttävät olevan tällä hetkellä pelatuimmat Play storen mukaan.

Ja tuohan tukee myös Nvidia Grid palvelua joka striimaa PC pelejä konsolille mutta en ole itse sitä käyttänyt, joten ei siitä sen enempää.

DSC_1030.JPG
 
Viimeksi muokattu:
Ylös