Nss 40.5w

 • Viestiketjun aloittaja Ix
 • Aloituspäivämäärä
Sivustoa
		sponsoroi SatShop.fi

Ix

Huoltovalikon jäsen
Nss 40.5w

Tein tänään ensimmäisiä kokeita NSS 40.5W postition kanssa C-Bandilla ja hieman haastavalta näyttää.

Laitteistona oli Sky Mirror 1,2m Prime Focus antenni MTI:n 15K C-band mikropäällä. Virittiminä oli Dreambox 500-S ja Nokia 9600S. Kokoonpanon vastaanottokyvyn testasin aluksi Badr C @ 26E position kanssa, josta onnistuin vastaanottamaan kaikki digitaaliset taajuudet lukuunottamatta 3830V taajuutta. V-puoli edellä mainitusta satelliitistä on hieman heikompi, joten sen vastaanotto ei ollut täysin bittivirheetön toisin kuin H-puolella.

40.5W position bongaaminen ei onnistut oman asunnon läheisyydestä, joten vastaanottokaluston siirto oli pakollista. Kalusto piti roudata muutaman kilometrin ajomatkan päähän aukean pellon laitaan. Aggregaatti syötti virtaa spektrianalysaattorille, monitorille, virittimille ja läppärille.

UnaOhmin spektrianalysaattorista kyseinen positio oli varsin hyvin havaittavissa. Taustakohinan seasta erottui useita taajuksia, joista valitettavasti ainoakaan kanava ei kuitenkaan riittänyt kuvaksi asti kummallekkaan virittimelle. Spektrissä oli havaittavissa useita tutkien, radiolinkkien tms lähetysten kantoaaltoja todennäköisesti juuri horisontin läheisyyden takia, joten luulisin pelkällä finderillä ko position bongaamisen olevan melko vaikeaa?

Eli yhteenvetona näiden kokemusten perusteella luulisin kyseisen position vastaanoton pääkaupunkiseudulla olevan mahdollista vasta 1,8+ metrisellä antennilla. SatcoDX:n footprintti on tässä tapauksessa mielestäni realistisempi kuin Lyngsatin. Jos jollakin on omia kokemuksia tästä positiosta, niin laittakaa ihmeessä tietoa jakoon.

Ei auta muu kuin tuplata antenni koko, joten seuraavassa vaiheessa pitääkin kokeilla tuota juuri saatua 2,4m Aerialin lättyä samalla mikropäällä. Homma menee näköjään peräkärryn hankinnaksi :)
 

Liitetiedostot

 • takaa-640.jpg
  takaa-640.jpg
  198.2 KB · Lukukerrat: 112
 • Sivusta.jpg
  Sivusta.jpg
  253.4 KB · Lukukerrat: 110
Ylös