Nro 1. - Ohjaajat ja elokuvat

Sivustoa
		sponsoroi SatShop.fi

chaoscreator

Valvoja
Sijainti
Kemiönsaari
Nro 1. - Ohjaajat ja elokuvat

Aloitellaanpa tässä tällainen mielipide aiheesta omat mieliohjaajat ja elokuvat.

Heitän alkuun oman ykköseni ohjaajaksi:

Austaalialainen Alex Proyas http://www.imdb.com/name/nm0001639/ jonka leffoja ovat The Crow, Dark City ja I-Robot.

Oma suosikki leffa on The Crow http://www.imdb.com/title/tt0109506/ tämä niin kuin myös maan mainio Dark City http://www.imdb.com/title/tt0118929/ ovat elokuvia jotka tulevat oikeuksiinsa isolla kankaalla (jos kotona videotykki niin MUST) pimeässä tilassa kovalla volalla.

Näillä elokuvilla on hyvä tarkastella ohjaajan valonkäyttöä jolla luodaan elokuviin niiden tunnelma tämä on Proyasin ehdoton tuotemerkki ja upeata katseltavaa noissa kahdessa leffassa.

Menin vahingossa tuota the Crow leffaa katsomaan aikoinaan Vaasassa piti mennä katsomaan jotain muuta mutta onneksi se oli jo alkanut. Olin tuosta otettu tunnelma vangitsi en tiennyt leffasta oikein mitään kun menin katsomaan ja kun elokuva alkoi en tiennyt olivatko kuvat 1800 luvulta vai tulevaisuudesta oli valon käyttö tunnelman luomiseen heti alussa häikäisevää, no se aikakausi selvisi sitten piakkoin. En tiedä montako kertaa tuo on vuosien varrelta tullut katseltua leikkaamattomana VHS versiona. Tuossa the Crow leffassahan Bruce Leen poika Brandon heitti veivin kun joku oli noissa loppuampuma kohtauksissa pistänyt jonkun aseeseen aitoja kuteja (mites tällaista voikaan tapahtua, sitä voi kysyä). Jatko osia ei tähän ykköseen voi verrata yönä päivänä, ne ovatkin sitten sellaisia että en ole katsonut.

Dark City onkin sitten saman aikakauden tuote tuolle The Matrixille, kävin katsomassa tuon Dianassa Turussa ensimmäisen kerran, taisi olla kiertämässä Suomen leffateattereita yhden tai ihan muutaman kappaleen voimin. Muistuttaa tietyiltä piirteiltä tuota enemmän tunnettua lähisukulaisleffaa. Synkkää on tuossakin leffassa, valoa ei liiaksi käytetä, mutta aivan huippu leffa; tuotakin on tullut monia kertoja katseltua.

I-Robot http://www.imdb.com/title/tt0343818/ sitten on toista maata ja tässä ei Proyasin valonkäyttöä voi ihailla scifi juttu kuitenkin siitä plussaa, keskinkertainen tekele.
 
Ylös