Näin korjaat naarmuuntuneen näytön hammastahnalla

Sivustoa
		sponsoroi SatShop.fi

ankkanator

Huoltovalikon jäsen
Sijainti
saimaa
Näin korjaat naarmuuntuneen näytön hammastahnalla

Todellakin, räntäsade toi tullessaan tämän uutisen :

Näytössä olevasta pienestä mutta kiusallisesta naarmusta voi päästä eroon hammastahnalla.

Silmälle lähes näkymätön hiekanjyvä näytön ja sylimikron näppäimistön tai sen reunojen välissä saattaa tehdä naarmun näytön arkaan pintaan. Mattapintaisissa näytöissä pienet, matalat naarmut voivat olla lähes huomaamattomia, mutta varsinkin uusissa, kiiltäväpintaisissa paneeleissa pienetkin naarmut näyttävät ikäviltä.

Uuden näytön hankkiminen ja asennuttaminen maksaa yleensä satoja euroja, joten parin naarmun takia konetta ei vielä kannata käyttää huollossa.

Näytön pinnoitteessa olevat naarmut voi korjata samalla tavalla kuin cd- ja dvd-levyjenkin naarmut: hammastahnalla. Aivan mikä tahansa hammastahna ei kelpaa, vaan mukana pitää olla hiovia ainesosia. Valmistajat kutsuvat näitä esimerkiksi mikrokiteiksi. Hiovan hammastahnan tunnistaa hieman rakeisesta rakenteesta.

Naarmu on yleensä teräväreunainen. Hammastahnalla varovaisesti hiomalla naarmun jyrkät reunat saadaan loivemmiksi ja ympäröivää pinnoitetta ohuemmiksi, jolloin naarmu jopa katoaa näkökentästä. Liian syviin naarmuihin ei hammastahnakaan pure.

Pinnan siloitteluun tarvitaan vain pikkurillin kynttäkin pienempi nokare hammastahnaa. Tahnaa pyöritellään sormenpäällä kevyesti ja varovasti naarmun kohdalla pyörivin liikkein muutaman sekunnin ajan. Tämä loiventaa naarmun reunat.

Tämän jälkeen kostuta rätti laimealla, ammoniakittomalla ikkunanpesuaineella ja pyyhi hammastahna varovasti pois näytöstä. Kuivaa tämän jälkeen näytön pinta pehmeällä kankaalla.

Jos kertalääkitys ei tepsinyt naarmuun, kokeile uudelleen. Naarmuja kannattaa hioa mieluummin liian vähän kuin liian paljon kerrallaan, ettei tule hanganneeksi näytön pinnoitetta pilalle.

Hammastahnakikka toimii vain pieniin naarmuihin. Syvempiin viiltoihin sitä ei kannata kokeilla.


lähde:
http://www.mikropc.net/kaikki_uutiset/article348171.ece?s=r&wtm=mikropc/-17112009
 
Ylös