Näin asensin moottorin

Sivustoa
		sponsoroi SatShop.fi

Complete Idiot

Huoltovalikon jäsen
Sijainti
Valkeala
Minulla oli aikaisemmin canha C+:n lautanen ja siinä kaksi mikropäätä, Astraan ja Hotbirdiin. Viritin oli mallia FTA - vain ilmaiset kanava näkyivät.

Halusin saada näkyviin myös muita kanavia ja satelliitteja, joten tilasin virittimeksi Samsung 9500 VIA CI:n, kääntömoottorin ja 95cm peilin.

Luin täältä netsitä ym. kauhujuttuja, kuinka vaikeaa moottorin asennus on ja lähes epäinhimillisiä voimavaroja vaativa suoritus saada asetukset kohdalleen.

Moottori ja lautanen saapuivat.

Aikani lueskelin lukukelvotonta manuaalia, käänsin moottorin kallistuskulman asteikon mukaan osoittamaan tätä omaa latitudiani, 60.9 ja kiipesin huojuvia tikkaita pitkin antennimastoa ylös.
Ruuvasin moottorin maston kupeeseen klo 12.00 jolloin aurinko oli tasan etelässä. Suuntailin moottorissa olevan merkin suoraan etelään ja kiristin kiinnikkeet.
Sitten kapusin alas, otin lautasen kainaloon ja kiipesin taas ylös.
Kiinnitin antennin moottorin putkeen myös suoraan etelään. (tästä kohtaa jätän pois ne kerrat kun mutterit tai työkalut putosivat umpihankeen.löytynevät keväällä).

Kiinnitin virittimeltä tulevan kaapelin moottoriin ja moottorin ajonapeista käänsin sen osoittamaan suuntaan 8.5 astetta, joka on täältä meiltä katsottuna Astran suunta etelästä laskien.
Sitten ruuvasin kaapelin sat-viritysmittarin kautta mikropäähän ja lautasen kulmaa muuttamalla etsin voimaikkaimman näyttämän. Hieman jouduin moottoria myös kääntämään mastoputkessa.

Mutterit tiukalle ja viritintä rassaamaan. Astra näkyi kuten ennenkin. Etsin kohdalleen myös Hotbirdin, Siriuksen ja Thorin, joitten signaalinvoimakkuus oli kutakuinkin sama.

Sitten olikin jo aika laittaa pillit pussiin ja lähteä taas maalta kaupunkiin ja jatkaa empiirisiä kokeita ensi viikonloppuna.näkyykö myös ääripäiden satelliitteja vai alkaako moottorin/peilin rata jo päissä heittämään.

näin meillä

C.I
 

satdigi

Huoltovalikon jäsen
Sinun tulee rekisteröityä nähdäksesi muutakin kuin ensimmäisen viestin sisältö.
 

effer

Huoltovalikon jäsen
Sinun tulee rekisteröityä nähdäksesi muutakin kuin ensimmäisen viestin sisältö.
 
Ylös